Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 95 (5302)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Unul dintre greviştii foamei de la Uzinele Sodice Govora, dus cu ambulanţa la spital

Miercuri, 24 Aprilie 2013 (14:09:35)

Unul dintre angajaţii Uzinelor Sodice Govora care se află în greva foamei a fost transportat, miercuri, cu o ambulanţă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, iar după ce a primit îngrijiri medicale s-a întors la locul protestului, transmite corespondentul MEDIAFAX

"Bărbatul avea tensiune mare şi glicemie mică. Nu putea să mai rămână printre noi pentru că îi este pusă în pericol viaţa. El a fost trimis cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean din Râmnicu Vâlcea, unde a primit îngrijiri medicale. Acum se simte mai bine şi s-a întors la locul protestului", a declarat liderul sindicatului "Sodistul", Adrian Gheorghe Mugioiu.

El susţine că medicii i-au recomandat bărbatului să renunţe la greva foamei, însă acesta refuză.

În prezent, 47 de angajaţi ai Uzinelor Sodice Govora se află în greva foamei, în două corturi amplasate în faţa pavilionului administrativ al societăţii.

Luni, liderul sindicatului "Sodistul", Adrian Gheorghe Mugioiu, a intrat în greava foamei, iar marţi au recurs la această formă de protest alţi 30 de angajaţi ai Uzinelor Sodice Govora. Celor 31 de salariaţi aflaţi în greva foamei li s-au alăturat alte 16 persoane, în cursul zilei de miercuri.

Miercuri, la Uzinele Sodice Govora au ajuns reprezentanţi ai Inspecţiei Muncii din Ministerul Muncii, care vor discuta cu salariaţii şi conducerea unităţii.

Angajaţii Uzinelor Sodice Govora ameninţă că joi vor intra în grevă generală pe termen nedeterminat dacă nu vor ajunge la nicio înţelegere cu reprezentanţii fabricii.

Angajaţii Uzinelor Sodice Govora solicită încheierea contractului colectiv de muncă la nivel de unitate pentru anul 2013, "în care ponderea cheltuielilor cu salarizarea personalului să fie de minimum 16% din veniturile de exploatare", menţinerea numărului de locuri de muncă, cu personal angajat existent la 15 februarie 2013, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, respectarea acordurilor, a protocoalelor şi a actelor adiţionale încheiate cu sindicatul şi respectarea perioadei concediului de odihnă.

Acţionarul majoritar Uzinelor Sodice Govora este Ciech Varşovia, cu 92,9% din titluri. În structura acţionariatului se mai regăseşte AVAS, cu 0,68% din titluri. La Uzinele Sodice Govora sunt produse toate tipurile de sare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unul dintre greviştii foamei de la Uzinele Sodice Govora, dus cu ambulanţa la spital.
 Vizualizări articol: 672 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unul dintre greviştii foamei de la Uzinele Sodice Govora, dus cu ambulanţa la spital5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei