Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 87 (5294)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senatul elimină prevederea potrivit căreia premierul poate conduce delegaţia la Consiliul European

Luni, 15 Aprilie 2013 (19:01:42)

Senatorii au modificat, luni, legea privind cooperarea între Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene, eliminând prevederea potrivit căreia conducătorul delegaţiei României la reuniunile Consiliului European poate fi şi prim-ministrul.

Senatul a reexaminat, în calitate de Cameră decizională, acest proiect, despre care Curtea a constatat, la sesizarea PDL, că are mai multe prevederi neconstituţionale.

Astfel, la recomandarea Comisiei pentru Afaceri Europene, senatorii au eliminat textul iniţial propus de Guvern care stabilea că şeful delegaţiei României la reuniunile Consiliului European este preşedintele României sau prim-ministrul.

În locul acestei prevederi senatorii au adoptat un amendament care stabileşte ca Guvernul să transmită celor două Camere ale Parlamentului, cu minimum 10 zile calendaristice înaintea reuniunii Consiliului European, propunerea de mandat pe care delegaţia României intenţionează să o prezinte.

O altă prevedere eliminată a fost aceea care prevedea ca stabilirea conducătorului delegaţiei României la reuniunile Consiliului European să fie facută prin acord între Guvernul României şi Preşedinţie, cu cel puţin 20 de zile lucrătoare înainte de data reuniunii.

În forma adoptată de senatori, această prevedere a fost înlocuită cu una care stabileşte că înaintea reuniunii Consiliului European, Parlamentul poate adopta propuneri privind mandatul.

Din textul iniţial a fost scos şi textul potrivit căruia, în situaţia în care acest acord nu se realiza în termen, Parlamentul, în şedinţă comună a celor două Camere, urma să desemneze conducătorul delegaţiei României.

Senatorii au renunţat, de asemenea, la textul din lege care stabilea că Guvernul trebuia să transmită celor două Camere ale Parlamentului, în termen de maximum 7 zile lucrătoare, înaintea reuniunii Consiliului European, propunerea de mandat pe care delegaţia României intenţionează să o prezinte, care urma să fie adoptat de Parlament.

La fel, în urma deciziei senatorilor, din proiectul de lege care va merge la promulgare nu va mai face parte prevederea prin care se stipula că în cazul în care conducătorul delegaţiei României la reuninea Consiliului European susţinea altă poziţie decât cea primită prin mandat, Guvernul urma să motiveze în scris acea poziţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatul elimină prevederea potrivit căreia premierul poate conduce delegaţia la Consiliul European.
 Vizualizări articol: 634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatul elimină prevederea potrivit căreia premierul poate conduce delegaţia la Consiliul European0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei