Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 46 (5253)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gruparea Sportivilor, plătită de liderii clanului Vancică să cumpere arme şi să-i apere de Cămătari

Marţi, 26 Februarie 2013 (18:57:25)

Membrii clanului Vancică au angajat mercenari din rândul grupării Sportivilor, cărora le-au dat bani să cumpere arme şi să le folosească împotriva Cămătarilor, se arată în referatul întocmit de procurorii DIICOT care au cerut arestarea a liderilor grupărilor Cămătarilor şi Sportivilor.

Potrivit anchetatorilor, atât de teamă, cât şi din dorinţa de răzbunare, membrii clanului Vancică, contra unor sume mari de bani, "i-au solicitat inculpatului Radu Cristian Roşca (liderul grupării Sportivilor - n.r.) şi membrilor grupării sale să procedeze la suprimarea fizică a membrilor grupării Cămătarii".

Ca urmare, au notat anchetatorii, au fost înregistrate o succesiune de evenimente violente care au culminat cu incidentul armat din data de 7 noiembrie 2012, produs în oraşul ilfovean Popeşti-Leordeni, în urma căruia un apropiat al lui Roşca a fost împuşcat îm plămăni cu un pistol cu gaze modificat pentru a trage cu bile din plumb.

Un alt incident violent a avut loc la 15 iulie 2012, la restaurantul Riviera din sectorul 4, unde mai mulţi membri ai grupării Sportivilor s-au bătut cu cei ai Cămătarilor. În timpul scandalului, un bărbat a fost împuşcat în faţa clienţilor.

În 15 octombrie 2012, în jurul orelor 00.50, pe strada Pridvorului din sectorul 4, a avut loc un nou scandal între oamenii celor două grupări, în timpul căruia s-au folosit arme de foc şi bâte.

Procurorii au menţionat în referat o înregistrare ambientală dintr-o rezervă a Spitalului Bagdasar Arseni, din care reiese că Radu Roşca, în calitate de lider al grupării Sportivilor, primea bani de la interlopul Lică Vancică, care finanţa astfel războiul de stradă împotriva fraţilor Nuţu şi Sile Cămătaru. Cu banii luaţi de la Vancică, Roşca ar fi urmărit să cumpere inclusiv mitraliere.

"Radu Roşca: Vancică, mă! Ăsta la care muncim noi la el!

Sorin: Aaa.

Radu Roşca: Bă bulangiule, ne-am bătut cu ăştia şi tu te ascunzi în loc să...

Sorin: Şi.. şi pentru el nu?

Radu Roşca: Ai dat în prima seară atuncia bani, sunt pe goană ăştia, ăştia mânca-ţi-aş, îi caută garda... i-a prins pe Nica, dă-le bani de avocaţi şi la ăia, am împărţit banii, dă-i şi lu Spadafora, dă-i şi lu ăsta... mai dă mă încă patru mii, bulangiule, că mai dau şi eu la alţi două mii şi două mii să mă duc să iau ceva .... încă două maşini sau să văd ce iau, încă o maşină şi … şi aşa d'alea

Adrian Bică: Radule....

Radu Roşca: L-ai mai văzut?

Adrian Bică: Trebuie puşti, frate!

Radu Roşca: Păi aia mă duc să cumpăr, mă, da ...

(...)

Radu Roşca: Mai iau două mitraliere d'alea, mai iau încă două, încă două, să facem cinci, şase d'alea!"

Liderii clanului Cămătarilor, Ion şi Vasile Balint, precum şi Radu Cristian Roşca, liderul grupării Sportivilor, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile în urma unei decizii din 23 februarie a Tribunalului Bucureşti.

Instanţa a mai dispus emiterea unor mandate de arestare pentru Mario Nuţu Balint, Andrei Cristian Bădulă (implicat în scandalul Plaza Mall ce l-a avut ca actor principal pe Eugen Preda), Cornel Schuster, Marian Bucur, Nicuşor Dumitrescu, Remus Petrică Dincă, Dănuţ Ion, Dragoş Florin Broşteanu, Costel Valentin Danciu, Constantin Frangulea, Cosmin Vidin, Nicholas Vitto Niculae, Alexandru Ionuţ Stoica, Eugen Pârvan, Mihai Ion Tonciu, Robert Florian Petre, Robert Constandache, Gabrile Robert Buşă, Marian Sârbu, Alexandru Răzvan Vasile, Constantin Neaţă, Geanina Narcisa Barbu, Gigi Daniel Chiras, Licuţă Udilă, Adrian Răducu Bică şi Bogdan Dumitrache.

Deciziile Tribunalului Bucureşti de arestare a celor 29 de membri ai celor mai influente grupări interlope din Bucureşti pot fi contestate la Curtea de Apel Bucureşti.

Cei 29 de membri ai grupărilor Cămătarii şi Sportivii au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) în urma a 115 percheziţii, de la locuinţele suspecţilor fiind ridicate sume importante de bani, bijuterii, maşini de lux şi droguri.

Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale. Astfel, în perioada 2008 - 2012, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, "în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti", situaţii ce au avut drept consecinţă punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a membrilor grupării, dar şi a altor persoane. De asemenea, membrii celor două clanuri au săvârşit infracţiuni de violenţă, "generatoare de beneficii financiare substanţiale", în urma recuperării unor împrumuturi de bani daţi cu camătă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gruparea Sportivilor, plătită de liderii clanului Vancică să cumpere arme şi să-i apere de Cămătari.
 Vizualizări articol: 1565 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Gruparea Sportivilor, plătită de liderii clanului Vancică să cumpere arme şi să-i apere de Cămătari5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei