Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 46 (5253)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Am explicat în Olanda problema MCV; Politica să se retragă din justiţie şi viceversa

Marţi, 26 Februarie 2013 (16:41:25)

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că în cadrul întâlnirii cu premierul olandez de la Amsterdam a explicat situaţia justiţiei din România, din perspectiva MCV, precizând că soluţia este ca politicul să se retragă din justiţie şi organele judiciare din politică.

Antonescu a declarat că în discuţia legată de MCV l-a întrebat pe oficialul olandez ce anume "foarte concret" se aşteaptă în Olanda să se întâmple în România în această privinţă.

"Sigur că atunci când am întrebat exact «Ce anume?», care sunt punctele concrete care ar trebui să se îndeplinească sau să se întâmple în România, premierul olandez însuşi a făcut o apreciere generală arătând că «Da, de altfel şi acest raport, chiar şi acest raport – despre care noi am discutat ceva mai mult – marchează clar nişte progrese»", a declarat Antonescu.

Ulterior, preşedintele Senatului a fost întrebat ce clarificări a adus premierului olandez în ceea ce priveşte raportul MCV.

"Am explicat, de pildă, că nu există în Statutul parlamentarilor sau în vreo lege din România o superimunitate, am explicat faptul că nu există niciun caz de ministru în Guvernul României care să se afle acolo în afara legii sau prin eludarea legii. Am explicat faptul că întârzierea numirii unor noi procurori general şi şef la DNA nu este expresia unei lipse de voinţă politică sau a expresia unei frânări a procesului de conturare a independenţei justiţiei. Am explicat faptul că, în fond, în România avem o luptă dublă de dus, cei cu bune intenţii: unu, ca oamenii politici, partidele politice, instituţiile politice Parlament, Guvern, Preşedinte, să nu se mai amestece în justiţie şi în acelaşi timp şi pe de altă parte ca instituţiile sistemului judiciar ca şi alte instituţii să nu mai facă prin aceste instituţii politică. E simplu, politicul să se retragă din justiţie şi organele juridicare sau alte instituţii să se retragă din politică", a explicat Antonescu.

De asemenea, el a precizat că în privinţa MCV vor exista informări mai detaliate din partea ministerului Justiţiei faţă de oficialităţile olandeze în perioda următoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Am explicat în Olanda problema MCV; Politica să se retragă din justiţie şi viceversa.
 Vizualizări articol: 394 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Am explicat în Olanda problema MCV; Politica să se retragă din justiţie şi viceversa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei