Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 46 (5253)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Tragism cumplit

Mama şi-a găsit fetiţa strangulată în camera alăturată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Cumplita dramă a doi părinţi din comuna Bogdăneşti, a căror fiică în vârstă de un an şi şase luni a murit strangulată cu şnurul de la suzetă, a declanşat o anchetă a Poliţiei, dar şi din partea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului  (DGASPC) Suceava. În ambele cazuri s-a constatat că nu poate fi vorba de neglijenţă din partea părinţilor, care mai au acasă încă trei copii, printre care o fetiţă în vârstă de doar o lună de zile. La momentul tragediei, ambii părinţi erau acasă, mama fiind într-o cameră alăturată, unde îl alăpta pe cel mai mic copil al familiei.

 

Şi-a adormit fetiţa şi după 15 minute a găsit-o moartă

După cum am relatat în ziarul nostru de ieri, micuţa Maria Alexia a murit strangulată de şnurul de la suzetă, şnur care s-a agăţat de un capăt al pătuţului. Poliţia a fost sesizată despre caz duminică, în jurul orei 15.25, de către cadrele de la Spitalul Municipal Fălticeni. La acea oră micuţa era deja declarată decedată.

Din ancheta demarată ulterior de poliţie rezultă că mama şi-a culcat fetiţa în jurul orei 13.30, după care s-a dus în camera alăturată, cu ceilalţi trei copii. Aici şi-a alăptat cea mai mică dintre fetiţe, bebeluşul de o lună de zile, iar după aproximativ 15 minute s-a dus să vadă ce face Maria Alexia. Mama, în vârstă de 28 de ani, avea să descopere atunci nenorocirea. Fetiţa, care se strangulase cu şnurul de la suzetă, intrase deja în stop cardio-respirator.

 

Asistenta din sat: „M-a solicitat mămica, am mers, dar copilul era deja decedat”

Prima care a ajuns la faţa locului a fost asistenta medicală din sat, Camelia Apopei.

„M-a solicitat mămica, am mers, dar copilul era deja decedat. L-am resuscitat câteva minute şi apoi am chemat salvarea. Părinţii s-au urcat într-o maşină şi s-au dus cu fetiţa spre spital. S-au întâlnit cu salvarea pe drum, la Praxia, unde a preluat-o echipajul de urgenţă. Când s-a întâmplat nenorocirea părinţii erau aproape, într-o cameră alăturată”, a declarat asistenta medicală.

 

Încercărizadarnice de resuscitare la spital mai bine de o oră

Deşi fata nu mai dădea semne de viaţă, medici de la Fălticeni au încercat să o resusciteze timp de mai bine de o oră.

Medicul Mircea Emil Lupu, directorul Spitalului municipal Fălticeni, a declarat: 

“În urma primelor resuscitări s-a observat că copilul nu respiră, s-a cerut şi ajutorul Serviciului de Ambulanţă Suceava cu echipaj specializat cu medic pentru resuscitări, care a ajuns în 15 minute. După încă 40 de minute de resuscitare, copilul nu a prezentat din păcate nici un semn de viaţă. Decesul a fost declarat după mai bine de o oră de la sosirea la spital”.

Medicul şi-a exprimat părerea de rău pentru cumplita tragedie şi a subliniat că personalul medical a făcut tot ce a fost omeneşte posibil pentru salvarea vieţii micuţei. 

 

Ceilalţi trei copii vor rămâne în îngrijirea părinţilor 

Aşadar, un accident nefericit a adus o mare durere în sânul unei familii normale, care nu poate fi în nici un caz trecută în rândul celor dezorganizate, care îşi lasă copiii în voia sorţii. La această concluzie au ajuns  specialiştii de la „Protecţia Copilului”, care au declanşat o anchetă în familie împreună cu reprezentanţii Primăriei Bogdăneşti.

Margareta Isăilă, directorul executiv al DGASP Suceava, a explicat că „în momentul producerii accidentului mama alăpta fetiţa de o lună în camera alăturată, iar uşa dintre cele două camere era deschisă. Tatăl minorilor se afla în curtea imobilului împreună cu un vecin. În acest caz reiese că a fost vorba doar de un accident nefericit. 

Menţionăm că, în conformitate cu prevederile Legii 272/ 2004 privind  Protecţia şi promovarea drepturilor copilului,  nu se impune luarea unei masuri de protecţie pentru ceilalţi minori din familie şi nici părinţii nu doresc acest lucru, declarând  că se vor ocupa corespunzător de creşterea, supravegherea foarte atentă, îngrijirea şi educarea acestora”. 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mama şi-a găsit fetiţa strangulată în camera alăturată.
 Vizualizări articol: 2342 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Mama şi-a găsit fetiţa strangulată în camera alăturată5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dezinformare trimis de
(26 feb 2013, 11:43:36
D-le Paiu, inainte de a screie un articol,ar trebui sa va informati corect.Directorul Spitalului Falticeni, Lupu Emil Mircea, nu este medic,este economist.
2.   Si o poza de trimis de
(26 feb 2013, 11:55:01
multumim pentru poza..citim un ziar HORROR? ma sperie mai mult fotografia decat articolul
3.   Inadvertențe trimis de
(26 feb 2013, 13:49:09
Mda, mă rog, la televizor, mămica îndurerată povestea că i s-a părut că fetița doarme prea mult. Aici spune că a găsit-o moartă după 15 minute. Probabil că 15 minute e prea mult somn pentru un copil de 1 an jumate. Oricum, cred că familia trebuie verificată pentru a se vedea dacă are grijă de copiii rămași. Este un accident cauzat de lipsa de informație: cum să pui copilului mic șnurul la gât? Mai urma să dea și cu puțin săpun.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei