Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 38 (5245)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zeci de tone de motorină, bani şi arme, găsite la percheziţiile din Capitală şi şapte judeţe

Duminică, 17 Februarie 2013 (14:18:44)

Zeci de tone de motorină, mai multe sume de bani şi câteva arme au fost găsite la percheziţiile din Capitală şi şapte judeţe, aproape toate cele 241 de persoane căutate fiind deja duse la audieri, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Raluca Seucan.

Raluca Seucan a precizat că poliţiştii au găsit la percheziţiile domiciliare zeci de tone de motorină, în garaje şi locuri special amenajate.

Ea a mai spus că armele găsite la percheziţii ar fi deţinute legal, dar acestea nu ar fi fost păstrate corespunzător.

Anchetatorii au dus la audieri aproximativ 90 la sută dintre cele 241 de persoane căutate, a spus Raluca Seucan, precizând că printre acestea sunt suspecţi de furturi de combustibil, complici, tăinuitori şi martori.

Persoanele ridicate în urma percheziţiilor vor fi audiate, duminică, la Parchetul Tribunalului Dâmboviţa şi IPJ Dâmboviţa.

"Au fost găsite şi arme deţinute legal, dar care nu erau păstrate corespuzator, potrivit legii, au fost găsite zeci de tone de produse petroliere, motorină şi ţiţei, care au fost ridicate de la domiciliile suspecţilor, au fost verificate şi şase societăţi comerciale, şi de aici a fost ridicată marfă şi înscrisuri, documente. Au fost ridicate sume importante în lei şi valută. Suspecţii au fost duşi aproape toţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa şi IPJ Dâmboviţa pentru audieri", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Raluca Seucan.

Surse judiciare susţin că în reţeaua de suspecţi ar fi implicaţi şi cinci poliţişti, unii dintre ei de Postul de poliţie Corneşti (Dâmboviţa), un pompier şi un jandarm.

La un moment dat, în timpul percheziţiilor, o maşină a Poliţiei s-a răsturnat în localitatea dâmboviţeană Dărmănesti, iar agenţii şi suspectul care se aflau în autovehicul au fost răniţi, fiind transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti.

"A fost o explozie a unui cauciuc. Maşina se îndrepta spre Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa. Răniţii, poliţiştii, colegii mei sunt în afara oricărui pericol şi primesc îngrijiri la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Raluca Seucan.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Prahova, la locul accidentului s-au deplasat trei ambulanţe.

"Au fost găsite patru persoane cu leziuni minore. Ei primesc îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti şi sunt în afara oricărui pericol. Doi poliţişti au suferit fracturi", a declarat dr Daniel Nicolae.

Percheziţiile au fost făcute la 233 de adrese din Bucureşti şi judeţele Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Buzău, Constanţa, Giurgiu şi Ialomiţa, fiind verificate şi şase societăţi comerciale, a precizat Poliţia Română într-un comuniat de presă.

Cauza în care se fac percheziţiile este instrumentată de Serviciul de Ordine Publică din IPJ Dâmboviţa, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Dâmboviţa şi vizează probarea activităţii infracţionale a mai multor suspecţi de furturi de produse petroliere din rafinării şi aeroporturile internaţionale "Henri Coandă" şi "Aurel Vlaicu" Bucureşti, prejudiciul total fiind estimat la 1.119.000 de lei.

La acţiune au participat peste 1.000 de poliţişti din cadrul IGPR, Poliţia Capitalei şi IPJ Argeş, Ialomiţa, Giurgiu, Ilfov, Constanţa, Buzău și Dâmboviţa, care au folosit peste 600 de autospeciale.

De asemenea, monitorizarea echipelor din teren s-a realizat cu sprijinul unui elicopter al Inspectoratului General al Aviaţiei din Ministerul Afacerilor Interne.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă din MAI şi al Serviciului Român de Informaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de tone de motorină, bani şi arme, găsite la percheziţiile din Capitală şi şapte judeţe.
 Vizualizări articol: 625 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Zeci de tone de motorină, bani şi arme, găsite la percheziţiile din Capitală şi şapte judeţe2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei