Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 31 (5238)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Finanţelor publică săptămâna viitoare proiectul de norme de aplicare a Codului Fiscal

Vineri, 8 Februarie 2013 (14:17:24)

Ministerul Finanţelor Publice va publica pe site săptămâna viitoare proiectul de norme de aplicare pentru ordonanţa prin care a fost modificat Codul Fiscal, astfel încât să poată fi aprobate de Guvern până pe 23 februarie, a declarat pentru MEDIAFAX Dan Manolescu, secretar de stat la Finanţe.

"Suntem în lucru cu normele şi încercăm să terminăm proiectul prin care vom aduce clarificări la diverse aspecte semnalate de mediul de afaceri. Vrem să să-l putem pune pe site-ul ministerului săptămâna viitoare pentru consultare. Vom avea discuţii cu mediul de afaceri şi cu toţi cei care vor dori să trimită propuneri şi comentarii", a afirmat Manolescu, prezent la o conferinţă cu oameni de afaceri.

El a arătat că termenul pentru consultări va fi de aproape o săptămână, urmând ca normele să fie aprobate de Guvern în şedinţa următoare, de peste două săptămâni. Astfel, Executivul s-ar încadra în termenul de 30 de zile în care trebuie să aprobe şi să publice normele de aplicare la ordonanţa privind modificarea Codului Fiscal, respectiv 23 februarie.

Ordonanţa 8/2013 prin care s-a modificat Codul Fiscal a fost publicată în Monitorul Oficial pe 23 ianuarie, cu aplicare de la 1 februarie. Reglementările au fost aprobate imediat după publicarea proiectului de ordonanţă pe site-ul Ministerului de Finanţe, fără a exista un timp real pentru consultări şi dialog social, consultanţii fiscali şi reprezentanţii mediului de afaceri fiind chemaţi la discuţii pe marginea proiectului la câteva ore după publicarea acestuia pe site.

"Totul s-a întâmplat foarte repede pentru că eram presaţi de timp, trebuia publicat bugetul de stat, pe care să-l discutăm cu FMI, iar veniturile estimate în urma modificărilor fiscale trebuia prinse în proiectul de buget. Nu puteam publica bugetul dacă nu aveam aprobată ordonanţa pentru modificările fiscale", a explicat Manolescu.

Astfel, după aprobarea şi publicarea ordonanţei, reprezentanţii ministerului au primit numeroase solicitări din partea companiilor şi consultanţilor fiscali de a aduce modificări şi clarificări suplimentare pentru a rezolva diverse probleme pe care le-au întâmpinat firmele la aplicarea noilor reglementări.

Unul dintre cele mai importante aspecte pe care Ministerul Finanţelor le analizează în legătură cu ultimele reglementări financiar-fiscale este modificarea sistemului de plată a TVA la încasarea facturii.

"Lucrăm şi la modificări, am luat în considerare toate propunerile pe care le-am primit, vom mai avea discuţii pentru clarificări şi completări. Ca variante, modificările ar putea fi aprobate prin ordonanţă de Guvern sau trimise în Parlament", a mai spus Manolescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Finanţelor publică săptămâna viitoare proiectul de norme de aplicare a Codului Fiscal.
 Vizualizări articol: 568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ministerul Finanţelor publică săptămâna viitoare proiectul de norme de aplicare a Codului Fiscal5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei