Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 31 (5238)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Inspecţia Muncii: Amenzi de peste un milion de lei pentru 52 de persoane care munceau la negru

Vineri, 8 Februarie 2013 (15:14:51)

Inspectorii de muncă au depistat, în perioada 28 ianuarie - 3 februarie, 52 de persoane care munceau fără să aibă contract individual de muncă, fiind înaintate nouă propuneri de cercetare penală a angajatorilor care au încălcat legea, informează Inspecţia Muncii (IM).

În perioada menţionată, IM a desfăşurat acţiuni de control privind verificarea modului în care se respectă prevederile legale din domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă, fiind aplicate amenzi în valoare de 2.029.100 de lei.

"În domeniul relaţiilor de muncă, s-au aplicat amenzi de 1.556.100 de lei, din care 1.051.500 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale de angajare, au fost înaintate nouă propuneri de cercetare penală cu privire la angajatorii care au încălcat legea. Pentru 52 de persoane fizice s-au aplicat sancţiuni contravenţionale pentru că au acceptat să muncească fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă", se arată în comunicat.

Cele mai frecvente încălcări ale prevederilor legislaţiei muncii, din domeniul relaţiilor de muncă, au fost: primirea la muncă a persoanelor fără întocmirea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, nerespectarea termenului de completare şi transmitere a registrului de evidenţă a salariaţilor la angajare precum şi alte prevederi din Hotărârea de Guvern nr.500/2011, nerespectarea duratei timpului de lucru.

IM mai precizează că în aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost aplicate 87 de amenzi, cu o valoare totală de 473.000 de lei.

"S-au constatat 2.440 de deficienţe şi s-au aplicat 2.350 de sancţiuni contravenţionale. La doi angajatori din judeţele Dolj, respectiv Vaslui, au fost oprite din funcţiune echipamente de lucru pentru că exista pericol iminent de accidentare. De asemenea, Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui a sistat activitatea unui angajator", se mai arată în comunicat.

Pentru remedierea deficienţelor constatate, inspectorii de muncă au dispus 2.484 de măsuri cu termene fixe de raportare a modului de rezolvare. Cele mai frecvente deficienţe în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă constatate la operatorii economici au fost: lipsa instruirii individuale a lucrătorilor, instruirea necorespunzătoare în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, lipsa măsurilor necesare pentru acordarea primului ajutor în caz de accidentare, neefectuarea controlului medical periodic la angajare.

Inspecţia Muncii anunţă că va continua acţiunile de control, prin intermediul inspectoratelor teritoriale de muncă, şi va urmări modul de îndeplinire a măsurilor dispuse de inspectorii de muncă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspecţia Muncii: Amenzi de peste un milion de lei pentru 52 de persoane care munceau la negru.
 Vizualizări articol: 677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Inspecţia Muncii: Amenzi de peste un milion de lei pentru 52 de persoane care munceau la negru5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei