Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 31 (5238)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Directorul OIM i-a transmis lui Ponta că reforma legislaţiei muncii a redus protecţia salariaţilor

Vineri, 8 Februarie 2013 (16:12:44)

Directorul general al Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM), Guy Ryder, i-a transmis premierului Victor Ponta, într-o scrisoare, că reformele impuse legislaţiei muncii nu numai că nu au dus la flexibilizarea pieţei muncii, dar s-a ajuns la o reducere semnificativă a protecţiei salariaţilor.

În scrisoarea transmisă lui Ponta, directorul general al OIM menţionează că reformele impuse legislaţiei muncii nu numai că nu au dus la flexibilizarea pieţei muncii, aşa cum s-a previzionat, dar s-a ajuns la o reducere semnificativă a protecţiei salariaţilor, prin eliminarea contractului colectiv de muncă la nivel naţional şi schimbarea regulilor referitoare la contractele colective la nivel sectorial.

"Schimbările din legislaţia muncii au adus efecte negative şi pentru organizaţiilor sindicale şi patronale şi au general o blocare a dialogului social", se mai arată în scrisoare.

Guy Ryder a salutat concluzia participanţilor la masa rotundă din 25 ianuarie de la Bucureşti, la care au participat şi reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI), respectiv aceea că este nevoie de politici salariale eficiente şi de participarea partenerilor sociali la un dialog social real, în condiţiile în care modificările ce trebuie aduse legislaţiei muncii în vigoare în România sunt obligatorii pentru a pune prevederile legale în acord cu principiile internaţionale ale OIM.

Ryder a precizat că, în absenţa unui dialog social tripartit, la nivel naţional, rezolvarea chestiunilor legate de legislaţia muncii nu este posibilă.

Directorul OIM a mai spus că urmăreşte evoluţia acestui aspect în România şi a transmis premierului disponibilitatea OIM de a sprijini, cu expertiza sa, procesul de reformă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Directorul OIM i-a transmis lui Ponta că reforma legislaţiei muncii a redus protecţia salariaţilor.
 Vizualizări articol: 692 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Directorul OIM i-a transmis lui Ponta că reforma legislaţiei muncii a redus protecţia salariaţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei