Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 dec 2012 - Anul XVII, nr. 295 (5200)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Botoşani: Peste 260 de persoane au fost salvate din nămeţi de echipele de intervenţie

Luni, 17 Decembrie 2012 (13:58:53)

Peste 260 de persoane, proprietari de autoturisme sau pasageri în mijloace de transport în comun rămase blocate în nămeţi în judeţul Botoşani, au fost salvate de forţele de intervenţie care au acţionat în situaţiile de urgenţă determinate de ninsorile abundente şi vântul puternic din ultima perioadă

Potrivit autorităţilor judeţene, pentru salvarea acestor persoane au intervenit pompieri, poliţişti, poliţişti de frontieră, lucrători la societăţile de întreţinere a drumurilor şi autorităţile locale, iar persoanele respective au fost cazate în noaptea de duminică spre luni în şcoli, spitale, dar şi la persoane particulare din Botoşani, Dorohoi, Gorbăneşti, Hudeşti, Darabani, Ştefăneşti, Păltiniş, Româneşti, Stăuceni, Truşeşti şi Vorniceni, unde, prin grija autorităţilor locale, li s-au asigurat condiţii optime de cazare, hrană şi ceai cald.

Luni dimineaţă, se circula în condiţii de iarnă pe două drumuri naţionale, respectiv Botoşani - Iaşi şi Botoşani - Suceava şi pe un drum judeţean Leorda - Bucecea - Huţani şi se acţionează cu 53 de utilaje pentru deblocarea drumurilor şi redarea lor circulaţiei rutiere.

Circulaţia feroviară a fost întreruptă de duminică seară pe tronsonul Botoşani - Leorda - Dorohoi, toate trenurile fiind anulate.

Din cauza avariilor, localităţile Baranca din comuna Hudeşti şi Tudora sunt nealimentate cu energie electrică.

În ultimele ore, precipitaţiile au scăzut în intensitate, însă vântul suflă în continuare cu putere, mai ales în nord-estul judeţului, unde la rafală atinge 60 - 70 de km/h.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani a recomandat, luni, populaţiei să evite orice călătorie pe timp de viscol şi ninsoare puternică având în vedere prognoza meteo pentru următoarele ore.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Botoşani: Peste 260 de persoane au fost salvate din nămeţi de echipele de intervenţie.
 Vizualizări articol: 585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Botoşani: Peste 260 de persoane au fost salvate din nămeţi de echipele de intervenţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei