Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 dec 2012 - Anul XVII, nr. 295 (5200)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Rafaliment

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am aşteptat anumit finala Campionatului Mondial al Cluburilor, dar n-a meritat. Brazilienii de la Corinthians au trecut la limită de nişte brazilieni de la Chelsea şi bine le-au făcut! De mult n-am mai văzut o echipă cu un joc atât de bătrânesc precum cel al lui Chelsea. Iar cel mai anchilozat era chiar cel de i se zicea El Niňo (puştiul)! Fernando Torres a fost o umbră, complet neinspirat în aproape tot ce a întreprins şi, cu toate astea, finalul l-a găsit pe teren. Oricum, toate schimbările făcute de Rafa Benitez au fost degeaba, începând cu Oscar şi terminând cu germanul Marko Marin. Acesta din urmă a intrat când mai rămăseseră 10 minute din meci şi am mai auzit de el când a bătut un aut. Dar n-aş zice că a fost vina lui. Înţeleg că Benitez l-a băgat tocmai pentru a destabiliza defensiva adversă cu acţiuni repezi din bandă, când colo oamenii săi aruncau mingea tot în faţă, pe vârfuri. Păi în cazul ăsta mai bine-l ţinea pe teren pe Ivanovic, că ăsta era mai potrivit pentru astfel de dueluri când se dădea semnalul pentru ofensivă totală. Bietul Marin aştepta cu mâna ridicată pe partea stângă, dar coechipierii lui aveau nevoie probabil de un time-out, ca la handbal, pentru a afla intenţiile propriului antrenor.

Dar să nu punem victoria sud-americană doar pe seama lacunelor echipei de pe bătrânul continent. Drept e că şi brazilienii au fost departe de a fermeca spectatorul neutru, arătând un realism cu rădăcini europene. E de apreciat că au crezut în şansa lor şi au ştiut să treacă peste momentele grele din prima repriză, chiar dacă şi cu destulă şansă.

Colac peste pupăză, şi evenimentul pentru care se investeşte enorm, inclusiv în sistemul acela electronic împrumutat din tenis, a avut parte de o transmisie la nivel amatoristic. Scorul şi minutul n-au apărut deloc pe ecran, nici măcar când s-a intrat în prelungiri, iar fazele cele mai importante în care a fost implicată Chelsea în cea de-a doua repriză n-au beneficiat nici măcar de o reluare! Aşa că nici Torres şi nici noi n-am ştiut cum de s-a trezit cu mingea la picior în careu şi a ratat singur cu portarul, şi nici de ce a fost eliminat Cahill. Măcar din punctul ăsta de vedere înţeleg de ce la anul se va da o şansă şi Marocului, ca ţară organizatoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rafaliment.
 Vizualizări articol: 984 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rafaliment0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei