Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 nov 2012 - Anul XVII, nr. 276 (5181)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bistriţa: Patru turişti rătăciţi în Munţii Rodnei, operaţiunea de salvare a durat în jur de opt ore

Duminică, 25 Noiembrie 2012 (13:17:48)

Patru turişti, doi băieţi şi două fete, din Baia Mare şi Mediaş s-au rătăcit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Munţii Rodnei, ei apelând la salvamontiştii bistriţeni care i-au salvat după o operaţiune care a durat aproximativ opt ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şeful Serviciului Public Salvamont Bistriţa-Năsăud, Mircea Baciu, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că apelul a fost primit, sâmbătă seară, în jurul orei 22.00, de la patru turişti care au plecat din Borşa cu intenţia de a ajunge la staţia meteo de pe Vârful Pietrosul.

"Cei patru, două fete şi doi băieţi, au primit o informaţie eronată cum că acest traseu este de opt - nouă ore, el fiind unul de două zile mai ales acum când se lasă seara mult mai devreme. Au plecat foarte târziu din Borşa (judeţul Maramureş - n.r.), în jur de ora 12.00, au ajuns pe creastă în jur de 17.00 şi nu au mai ştiut încotro să o ia fiind foarte întuneric. Nu aveau nici cort să înnopteze aşa că s-au speriat. Ne-au apelat pe noi, i-am dirijat să se întoarcă spre satul Anieş, din Bistriţa-Năsăud, pe un traseu marcat, au coborât pe unde le-am spus, noi ne-am dus înspre ei cu maşina şi am reuşit să-i găsim. În jurul orei 5.00, am ajuns cu ei în gară. Cred că acum sunt în drum spre casele lor", a declarat Mircea Baciu.

Potrivit sursei citate, turiştii trebuie să se informeze corect în legătură cu lungimea traseelor pe care merg şi să nu pornească la drum dacă nu au tot echipamentul necesar.

"Ei aveau echipament de urcat pe munte, dar nu şi cort. Informaţia aceea eronată referitoare la lungimea traseului i-a derutat şi i-a adus în situaţia de a avea nevoie de ajutor", a declarat Mircea Baciu.

Rezervaţia Pietrosul Rodenei se află în partea nord-vestică a Munţilor Rodnei, la circa 2.300 de metri altitudine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bistriţa: Patru turişti rătăciţi în Munţii Rodnei, operaţiunea de salvare a durat în jur de opt ore.
 Vizualizări articol: 457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bistriţa: Patru turişti rătăciţi în Munţii Rodnei, operaţiunea de salvare a durat în jur de opt ore5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei