Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 nov 2012 - Anul XVII, nr. 262 (5167)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANPIS: Peste 13.000 de tătici sunt în concediu pentru creşterea copilului

Joi, 8 Noiembrie 2012 (15:57:31)

Peste 13.000 de tătici erau, în luna septembrie, în concediu pentru creştere copilului, majoritatea optând pentru un concediu de doi ani, a comuicat, la solicitarea MEDIAFAX, Agenţia Naţională pentru Prestaţii şi Inspecţie Socială (ANPIS).

ANPIS precizează că în luna septembrie erau în concediu pentru creşterea copilului 13.616 de tătici, cei mai mulţi optând pentru a doua variantă stabilită prin lege, respectiv pentru un concediu de 24 luni şi o indemnizaţie de 75 la sută din media veniturilor realizate în ultimile 12 luni, nu mai puţin de 600 de lei, suma fiind plafonată la 1.200 lei/lunar.

În răspunsul transmis agenţiei MEDIAFAX se precizează că 1.114 dintre tătici au optat pentru un concediu de un an, 85 dintre aceştia beneficiind de valoarea maximă a indemnizaţiei pentru creşterea copilului, respectiv 3.400 de lei.

Alţi 334 dintre tăticii care au ales să stea un an în concediu pentru creşterea copilului primesc indemnizaţia minimă, de 600 de lei.

Pentru concediu de doi ani au optat 12.502 de tătici, dintre aceştia 9.556 având o indemnizaţie de 600 de lei.

Părinţii au posibilitatea să opteze pentru un concediu de doi ani pentru creşterea copilului, dar cu o indemnizaţie maximă plafonată la 1.200 lei sau pentru un concediu de un an, cu o indemnizaţie maximă de 3.400 de lei şi cu o primă lunară de 500 de lei pentru întregul interval de până la 24 de luni.

Ordonanţa mai stabileşte că acest cuantum al indemnizaţiei pentru creşterea copilului se suplimentează cu 600 de lei, începând cu cel de-al doilea copil, în cazul sarcinilor multiple, dar şi al naşterilor survenite în interiorul perioadei de acordare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANPIS: Peste 13.000 de tătici sunt în concediu pentru creşterea copilului.
 Vizualizări articol: 482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANPIS: Peste 13.000 de tătici sunt în concediu pentru creşterea copilului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei