Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 oct 2012 - Anul XVII, nr. 255 (5160)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Vom reuşi să avem creştere economică de 2,5% dacă reuşim să absorbim fondurile UE

Miercuri, 31 Octombrie 2012 (14:02:40)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la începutul întrevederii cu preşedintele PE, Martin Schulz, că România va avea în 2013 o creştere economică de 2,5%, aşa cum este prognozat, dacă se va reuşi absorbţia fondurilor UE.

"Sunt pe deplin de acord cu dumneavoastră privind subiectul absorbţiei fondurilor europene, vom avea anul viitor o creştere economică de 2,5% dacă vom reuşi să absorbim fondurile europene", i-a spus Băsescu lui Schulz.

De asemenea, preşedintele PE a apreciat indicatorii României privind datoria publică şi prognoza de creştere economică în 2013. "Cred că cifrele României privind datoria suverană şi perspectiva de creştere sunt foarte bune. Credeţi-mă că multe state UE ar fi bucuroase să aibă asemenea cifre, o prognoză de 2,5% creştere pentru 2013 şi datorie suverană de 34,8% din PIB, cred", a spus Schulz.

Ulterior, în conferinţa de presă de la finalul întrevederii, preşedintele Băsescu a specificat că l-a informat pe Martin Schulz că stabilitatea macroeconomică a României se datorează sacrificiilor enorme făcute de români.

"Trebuie să vă spun că, în discuţiile cu domnul preşedinte Schulz, România a primit o apreciere foarte bună pentru că este una dintre ţările cu o situaţie macroeconomică stabilizată. L-am informat pe domnul preşedinte că această situaţie se datorează unor sacrificii enorme făcute de poporul român, dar sunt sacrifii care vor fi răsplătite pentru că acum România are condiţii pentru creştere economică. Şi cheia creşterii economice pe fondul stabilizării macroeconomice este absorbţia fondurilor UE", a mai spus Băsescu.

Preşedintele PE a afirmat şi că în discursul său din Parlamentul României a exprimat încă o dată îngrijorarea sa privind dezbaterea despre perspectiva financiară a UE.

"Cred că PE este într-o largă majoritate angajat pentru susţinerea Politicii de Coeziune, pentru că acesta este cel mai bun instrument pentru creearea de investiţii private şi investiţii publice-private care să ducă la crearea de locuri de muncă. Pentru a stabiliza dezvoltarea, avem nevoie de instrumentul coeziunii", a mai spus Schulz. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Vom reuşi să avem creştere economică de 2,5% dacă reuşim să absorbim fondurile UE.
 Vizualizări articol: 450 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Vom reuşi să avem creştere economică de 2,5% dacă reuşim să absorbim fondurile UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei