Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 oct 2012 - Anul XVII, nr. 252 (5157)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Răspunsul lui Meleşcanu, că SIE nu e agenţie de PR, e unul frivol

Duminică, 28 Octombrie 2012 (13:29:11)

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, duminică, la emisunea "După 20 de ani", transmisă de ProTV, că răspunsul lui Teodor Meleşcanu privind rolul SIE în perioada referendumului, în care a spus că SIE nu e o agenţie de PR, este unul "frivol" pentru cineva care conduce un serviciu al naţiunii române.

"Dar eu vorbeam despre ce i-am cerut eu sau nu i-am cerut domnului Meleşcanu. Iar ceea ce cred că era de datoria - şi în sensul acesta puteţi spune că le-am cerut - şi a SRI şi a SIE - nu ştiu în ce măsură au făcut-o sau nu - nu era o chestiune de PR, ci de informaţie. Adică în momentul în care cineva delirează - Monica Macovei sau Traian Băsescu, unul în Parlamentul European, altul la garaj, sediul politic - şi începe să vorbească despre lovitură de stat atunci cred că este nu o acţiune de PR, ci o acţiune de datorie şi de datorie a unui serviciu care este în slujba naţiunii române şi care are anumite contacte cu serviciile similare, cu omologii, să spună: Nu, nu e nicio lovitură de stat", a precizat Antonescu.

"În momentul în care, de asemenea, se vorbeşte despre absurditatea că noii lideri de la Bucureşti - cum eram numiţi - denunţă, abandonează, schimbă orientarea de politică externă a României, angajamentele cu NATO, angajamentele cu UE şi că au devenit brusc pro-ruşi şi că sunt cu Moscova şi alte prostii, e de datoria, şi nu e o acţiune de PR, a unor servicii de informaţii, cu omologii lor, cu mediile în care ei informează şi de unde iau informaţii să spună: Nu, şi asta e o prostie", a adăugat liderul PNL.

El a precizat că răspunsul lui Meleşcanu, din aceste considerente, este unul "frivol" şi a arătat că nu i-a cerut ceva lui Meleşcanu.

"Eu nu i-am cerut ceva domnului Meleşcanu, Iar răspunsul că nu e o agenţie de PR e un răspuns frivol pentru cineva care conduce un serviciu al naţiunii române", a opinat Antonescu.

El a arătat că încercarea de informare a liderilor europeni la nivelul de informaţii al unui serviciu nu ar fi reprezentat o acţiune de PR, ci una de informare.

"În ceea ce priveşte SIE, nu ştiu dacă dumneavostră aţi lămurit cu domnul Meleşcanu rolul SIE în tot ce s-a întâmplat în această vară. (...) Dar cine i-a cerut servicii de PR domnului Meleşcanu? Încercarea de a-i informa (pe liderii europeni, n.r.) evident, la nivelul de informaţii al unui serviciu, nu la nivelul de informaţii al presei sau al declaraţiilor politiice, nu cred că era o acţiune de PR, ci o acţiune de informare", a precizat Antonescu.

Întrebat dacă i-a cerut lui Meleşcanu să facă acest lucru şi directorul SIE nu a procedat în consecinţă, Antonescu a spus că el nu i-a cerut nimic lui Meleşcanu.

"Nu, eu nu i-am cerut nimic domnului Meleşcanu sau, dacă am cerut ceva, e ce am cerut şi celorlalţi colegi ai domniei sale de pe această zonă şi anume ca cel puţin pe timpul referendumului - cât era responsabilitatea mea, ca interimar - să stea strict în atribuţiile constituţionale şi ale legilor care guvernează activitatea lor, deci să nu intervină, să nu se implice în vreun fel într-o direcţie sau alta în dezbatere", a spus Antonescu.

El a precizat, răspunzând unei întrebări, că nu are informaţii, semnale sau suspiciuni referitoare la implicarea serviciilor de informaţii în referendum.

"În timpul mandatului interimar am fost întrebat şi am spus foarte limpede că nu am informaţii, nu am semnale şi ca atare nu pot spune că serviciile s-au implicat în referendum. Am şi mulţumit la un moment dat la plecare pentru acest lucru. Nu ştiu dacă s-au implicat sau nu, câtă vreme nu am avut niciun semnal, nicio informaţie şi nici o suspiciune. Consider că nu", a spus Antonescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Răspunsul lui Meleşcanu, că SIE nu e agenţie de PR, e unul frivol.
 Vizualizări articol: 521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Răspunsul lui Meleşcanu, că SIE nu e agenţie de PR, e unul frivol0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(28 oct 2012, 14:30:13
veti pierde comunistilor....sa vedem daca o sa mai cheltuiti inca o data banii romanilor pe "referendum" de doi bani numai din frustrare si din ordine comuniste care le aveti,tot patriciu iti trimite mail-uri cu ce trebuie sa vorbesti?iti e frica saracie?ti-ai indeplinit visul,ai foste presedinte pentru o zi...acu mergi la capsuni cum ai promis hot prost ce esti,...,nu iti e rusine sa te mai arati?
fa si tu ca geoana...stai la coada...pe ala il fortati voi sa stea la coada...ca de nu era de mult cu adversarii vostri si era rau de voi....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei