Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 oct 2012 - Anul XVII, nr. 249 (5154)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Corecţiile aplicate de CE vor fi pe 2013, ţinta de deficit pe acest an rămâne neschimbată

Miercuri, 24 Octombrie 2012 (17:25:01)

Ţinta de deficit bugetar nu va fi modificată în acest an din cauza corecţiilor financiare care urmează să fie aplicate de Comisia Europeană pentru unele programe cu finanţare comunitară, deoarece aceste corecţii vor fi raportate pentru anul viitor, a declarat premierul Victor Ponta.

Întrebat de jurnalişti dacă ţinta de deficit bugetar pentru acest an va fi modificată din cauza corecţiilor financiare care urmează să fie aplicate de Comisia Europeană, premierul a răspuns negativ.

Pentru programul POSDRU, de exemplu, corecţia financiară va reprezenta o sumă totală de 175 milioane euro, care va fi suportată din buget.

"Nu, corecţiile trebuie să le acceptăm pentru 2013 şi, în momentul când construim bugetul pe 2013, luăm în calcul aceste alocaţii care trebuie făcute din bugetul de stat, pentru a suplini ce pierdem la corecţiile financiare", a spus Ponta.

În urmă cu o săptămână, premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul a cerut sprijinul CE pentru identificarea unei soluţii legate de corecţiile financiare care trebuie aplicate României, după ce s-a constatat că dacă aceste corecţii, de până la 25%, vor fi aplicate în acest an, România va ieşi din ţinta de deficit convenită cu FMI.

"Aici avem nevoie de sprijinul Comisiei într-un singur punct, dar altfel esenţial: din noiembrie 2011 încoace, practic s-au făcut acele ajustări care erau necesare în ceea ce priveşte procedurile şi suntem pregătiţi să deblocăm şi POSDRU, şi celelalte programe, dar pentru ceea ce s-a făcut greşit în 2009-2011 trebuie să suportăm nişte corecţii financiare până la 25%. Singura problemă dificilă pe care o avem este când se aplică aceste corecţii, pentru că dacă se aplică în 2012 ieşim din ţintele de deficit cu FMI, iar dacă nu se aplică în 2012 s-ar putea să nu se deblocheze programele până nu aplicăm corecţiile. Suntem într-un cerc vicios, între modul de calcul al FMI şi cel al Comisiei Europene şi în sensul acesta i-am cerut ajutorul preşedintelui Barroso, să găsim soluţia de calcul al deficitului. Altfel, programele pot fi deblocate imediat ce acceptăm să plătim acum ce s-a făcut rău în 2009-2011", a spus Ponta.

Comisia Europeană a întrerupt de la 1 iulie din cauza neregularităţilor descoperite în sistem plăţile către România pentru patru programe operaţionale - transport, mediu, regional şi creşterea competitivităţii, POSDRU a intrat în procedură de presuspendare de la începutul lunii august, după ce plăţile pe acest program mai fuseseră întrerupte şi în prima parte a anului şi reluate temporar în vară. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Corecţiile aplicate de CE vor fi pe 2013, ţinta de deficit pe acest an rămâne neschimbată.
 Vizualizări articol: 505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Corecţiile aplicate de CE vor fi pe 2013, ţinta de deficit pe acest an rămâne neschimbată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei