Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 oct 2012 - Anul XVII, nr. 249 (5154)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Cartel Alfa:" Raportul BM susţine nefondat că dereglementarea a dus la crearea de locuri de muncă

Miercuri, 24 Octombrie 2012 (17:16:13)

Confederaţia Internaţională a Sindicatelor susţine că raportul Băncii Mondiale privind mediul de afaceri Doing Business 2013 susţine nefondat că dereglementarea în domeniul muncii a dus la crearea de locuri de muncă şi cere eliminarea referirilor la piaţa muncii din raport, informează "Cartel Alfa".

"Conform ultimului raport al Băncii Mondiale (Doing Business 2013), raport care a fost dat publicităţii marţi 23 octombrie, flexibilizarea legislaţiei în domeniul muncii a dus la crearea de noi locuri de muncă. Raportul scrie că modificarea legislaţiei muncii în sensul reducerii perioadelor de preaviz (date de angajator, n.r.) sau valorii plăţilor compensatorii a fost unul din factorii care i-a încurajat pe angajatori în a crea locuri de muncă (Doing Business 2013, p. 100)", se arată într-un comunicat de presă de miercuri al Confederaţiei Naţionale Sindicale "Cartel Alfa, membru al ITUC.

"Cartel Alfa" susţine totodată că aceste concluzii "contrazic flagrant" concluziile raportului Băncii Mondiale care a fost făcut public la începutul lunii octombrie (World Development Report on Jobs, n.r.) şi care arată că "impactul dereglementărilor din domeniul muncii au produs efecte pozitive nesemnificative sau, în cel mai bun caz, modeste".

În acest context, secretarul general al Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor (ITUC), Sharan Burrow, a cerut preşedintelui Băncii Mondiale, Jim Kim Yong, să adopte o atitudine coerentă şi echilibrată, necesară şi confirmată de raportul precedent al Băncii Mondiale, şi să elimine referirile la piaţă muncii din Doing Business 2013.

Doing Business este un raport care trebuie să prezinte informaţii referitoare la mediul de afaceri, fără aprecieri cu privire la piaţă muncii şi la legislaţia din domeniul muncii, a precizat "Cartel Alfa".

Potrivit Confederaţiei Sindicale "Cartel Alfa", Sharan Burrow cere preşedintelui Băncii Mondiale să recunoască faptul că reglementările din domeniul muncii joacă un rol important în asigurarea protecţiei lucrătorilor şi îşi exprimă surpinderea pentru faptul că, în locul recunoaşterii realităţii din domeniul pieţii muncii, Bancă Mondială prezintă în Doing Business, care este cel mai citit raport al sau, că dereglementarea în domeniul muncii a dus la crearea de locuri de muncă - "susţinere calificată ca nefondată inclusiv de Grupul Independent de Evaluare Proprie a Băncii Mondiale".

Totodată, "Cartel Alfa" precizează că raportul Doing Business face referire şi la prevederi ale Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM) privind timpul de lucru, salariul minim, condiţiile de reziliere a contractelor de muncă ale angajaţilor, plata pentru muncă în zilele libere sau pentru muncă de noapte şi concediile plătite.

Doing Business 2013 susţine că reglementările recente în domeniul legislaţiei muncii sunt în accord cu principiile Organizaţiei Internaţionale a Muncii, Sharan Burrow afirmând însă că această afirmaţie este total falsă.

"Nu există nicio prevedere a OIM care să stabilească că salariul minim trebuie să fie mai mic de 25% din valoarea adăugată prin muncă lucrătorului, dar Doing Business, cu girul Băncii Mondiale, susţine că această este o prevedere corectă", a afirmat Sharan Burrow, citat de "Cartel Alfa". 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Cartel Alfa:" Raportul BM susţine nefondat că dereglementarea a dus la crearea de locuri de muncă.
 Vizualizări articol: 469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Cartel Alfa:" Raportul BM susţine nefondat că dereglementarea a dus la crearea de locuri de muncă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei