Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 oct 2012 - Anul XVII, nr. 249 (5154)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CE propune alocarea în 2014-2020 a 2,5 miliarde de euro pentru cei 40 de milioane de săraci din UE

Miercuri, 24 Octombrie 2012 (17:17:31)

Comisia Europeană a propus, miercuri, crearea unui fond european pentru ajutorarea cu alimente, îmbrăcăminte şi produse de igienă a celor circa 40 milioane de săraci din UE, suma care ar urma să fie alocată pentru perioada 2014-2020 fiind de 2,5 miliarde de euro.

Banii vor putea fi solicitaţi de statele membre pentru a sprijini programele naţionale care oferă, prin intermediul organizațiilor partenere, alimente, îmbrăcăminte, încălţăminte şi alte produse esenţiale (săpun şi şampon) pentru persoanele defavorizate.

"La nivel european, avem nevoie de noi mecanisme de solidaritate şi resurse corespunzătoare pentru a ajuta persoanele defavorizate şi sărace, care în multe cazuri trăiesc într-o situaţie de urgenţă socială reală. Acesta este scopul Fondului european de ajutor pentru cele mai defavorizate persoane aprobat astăzi", a declarat preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, potrivit unui comunicat transmis MEDIAFAX.

Fondul respectiv va trebui să înlocuiască şi să îmbunătăţească programul UE de distribuire de produse alimentare către săraci (CDP), funcţional în perioada 2007-2013 şi prin care au fost împărţite deja 500.000 tone de alimente pe an.

Cele 2,5 miliarde de euro pentru perioada 2014-2020 vor putea fi accesate într-o manieră mai flexibilă, în funcţie de realităţile locale din statele membre, care vor trebui de asemenea să cofinanţeze 15% din sumele primite de la Bruxelles.

Stabilirea criteriilor detaliate de alocare a asistenţei va fi responsabilitatea statelor membre sau chiar a organizaţiilor partenere, ONG-urile vor fi responsabile de furnizarea produselor alimentare sau a bunurilor către cele mai defavorizate persoane, care vor putea fi şi depozitate în stocuri de intervenţie.

UE s-a angajat prin strategia Europa 2020 să reducă cu cel puţin 20 de milioane numărul persoanelor ameninţate de sărăcie, însă în prezent 116 milioane cetăţeni europeni sunt supuşi riscului de sărăcie sau excluziune socială.

Dintre aceştia, aproximativ 40 de milioane suferă de lipsuri materiale severe, potrivit comunicatului CE. În 2010, aproximativ 8,7% dintre locuitorii UE (peste 43 de milioane) nu îşi permiteau o dată la două zile o masă care să conţină carne, peşte sau echivalentul vegetarian, iar în ultimii doi ani statisticile înregistrează o înrăutăţire a acestui indicator.

Potrivit estimărilor CE, în Uniune existau acum doi ani nu mai puţin de 4,1 milioane de persoane "homeless", iar tendinţa este că acestei categorii sociale i se adaugă tot mai multe familii cu copii şi de tineri, pe fondul impactului recesiunii economice.

De asemenea, în UE există 25,4 milioane de copii expuşi riscului de sărăcie sau de excluziune socială. De exemplu, 5,7 milioane de copii nu au acces la haine noi, iar 4,7 milioane nu au două perechi de încălţăminte potrivită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CE propune alocarea în 2014-2020 a 2,5 miliarde de euro pentru cei 40 de milioane de săraci din UE.
 Vizualizări articol: 498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CE propune alocarea în 2014-2020 a 2,5 miliarde de euro pentru cei 40 de milioane de săraci din UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei