Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 oct 2012 - Anul XVII, nr. 249 (5154)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisia Europeană cere României să modifice legislaţia privind antrepozitele fiscale

Miercuri, 24 Octombrie 2012 (15:05:30)

CE a lansat o nouă procedură de infringement împotriva României, solicitând modificarea legislaţiei antrepozitelor fiscale, întrucât produsele accizabile provenite din alte state UE nu pot fi deţinute în antrepozite şi, implicit, nu beneficiază de facilităţile oferite de regimul suspensiv de accize.

"România este somată să îşi modifice legislaţia în termen de două luni pentru a o alinia la legislaţia UE (a doua etapă a procedurii de infringement). În caz contrar, Comisia Europeană poate înainta cazul Curţii Europene de Justiţie", se arată într-un comunicat al CE.

Produsele accizabile pot fi depozitate în regim suspensiv de accize în aşa-numitele antrepozite fiscale, de exemplu rafinării, distilerii, instalaţii şi magazine înregistrate. Aceste produse pot fi deplasate în regim suspensiv de accize de la un antrepozit situat într-un stat membru UE la un antrepozit dintr-un alt stat membru. În România însă numai rafinăriile pot, în prezent, să obţină autorizaţia de exploatare a unui antrepozit fiscal de depozitare a produselor energetice, cu excepţia antrepozitelor aflate în zona aeroporturilor.

"Această măsură nu este conformă cu normele UE în materie de accize şi reprezintă o discriminare împotriva produselor energetice din alte state membre. În mod concret, aceasta înseamnă că
produsele accizabile provenind din alte state membre nu pot fi deţinute în antrepozite şi nu pot beneficia de regimul suspensiv de accize", precizează CE.

Comisia a adoptat miercuri 162 de decizii privind procedurile de infringement, inclusiv 25 de avize motivate şi 10 sesizări ale Curţii de Justiţie a UE. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisia Europeană cere României să modifice legislaţia privind antrepozitele fiscale.
 Vizualizări articol: 535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisia Europeană cere României să modifice legislaţia privind antrepozitele fiscale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei