Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 oct 2012 - Anul XVII, nr. 248 (5153)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Georgescu: Bugetul nu poate fi depus înainte de alegeri, partenerii externi nu negociază în campanie

Marţi, 23 Octombrie 2012 (16:35:45)

Ministrul de Finanţe, Florin Georgescu, a precizat, maţi, că proiectul bugetului pe 2013 nu poate fi depus înainte de alegeri deoarece acordul încheiat cu FMI, BM şi CE stipulează că trebuie negociaţi în prealabil parametrii, iar reprezentanţii FMI au comunicat că nu negociază în campania electorală

Georgescu a răspuns, astfel, în plenul Camerei Deputaţilor, solicitărilor PDL, cuprinse în moţiunea simplă pe buget, de a depune proiectul bugetului pe 2013 înainte de alegeri.

"Dumneavoastră aţi încheiat acordul aflat în vigoare, prin care se prevede foarte clar că nu poţi să avansezi un asemenea act de importanţă fără să negociezi în prealabil parametrii: rata inflaţiei, creşterea economică, ponderea veniturilor în PIB, a cheltuielilor, deficitul bugetar. La 16 octombrie FMI a trimis un comunicat în care se spune că dânşii nu negociază în campania electorală", a explicat Georgescu.

El a mai spus că FMI negociază doar cu Guvernul rezultat democratic, legitim după alegeri şi că în scurta vizită pe care o vor face reprezentanţii FMI vor fi discutaţi parametrii mari ai bugetului, dar acest lucru nu înseamnă că se poate depune bugetul pe 1 decembrie.

"Nu este posibil din punct de vedere procedural, pentru că această negociere necesită, pe de o parte, destul de mult timp, iar, pe de altă parte, nu este în practica partenerilor externi de a negocia în campania electorală", a mai spus Georgescu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Georgescu: Bugetul nu poate fi depus înainte de alegeri, partenerii externi nu negociază în campanie.
 Vizualizări articol: 514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Georgescu: Bugetul nu poate fi depus înainte de alegeri, partenerii externi nu negociază în campanie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei