Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 oct 2012 - Anul XVII, nr. 248 (5153)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Clubul FC Dinamo, amendat cu 30.000 de lei de Jandarmerie după meciul cu Rapid

Marţi, 23 Octombrie 2012 (15:31:09)

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a amendat FC Dinamo cu suma de 30.000 de lei, deoarece la meciul cu Rapid, disputat, luni, pe Arena Naţională, nu a luat toate măsurile legale pentru preîntâmpinarea unor incidente, informează Jandarmeria.

Clubul Dinamo, în calitate de organizator, a fost sancţionat cu această sumă deoarece nu a respectat alineatul 2, litera b, care prevede obligaţia "să nu permită accesul persoanelor cărora le-a fost interzisă intrarea la asemenea genuri de manifestări, al persoanelor care se află în stare vădită de ebrietate sau se află, în mod evident, sub influenţa substanţelor halucinogene, al persoanelor care au asupra lor băuturi alcoolice, arme şi muniţii de orice fel, făclii, torţe, artificii, petarde, materiale explozive, incendiare sau fumigene, dispozitive pentru şocuri electrice, substanţe toxice, halucinogene, iritant lacrimogene ori paralizante, recipiente, corpuri contondente, cuţite, pumnale, şişuri, castete ori alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere ori lovire, precum şi al persoanelor care au asupra lor mijloace de publicitate vizuală de genul celor prevăzute la alin. (1) lit. r);".

Tot la acest meci, unui număr de cinci persoane le-au fost întocmite actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire a materialelor pirotehnice în incinta arenei sportive, conform art. 35, alin. 1 din Legea nr. 4/2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor sportive cu modificările şi completările aduse de Legea 10 din 2012.

Unei persoane i-au fost întocmite actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, conform art. 39, alin. 3 din Legea 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor sportive cu modificările şi completările aduse de Legea 10 din 2012.

Totodată, Jandarmeria a aplicat nouă sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 3.800 lei, astfel:

- cinci amenzi în valoare totală de 1.000 lei pentru participare la scandal, conform art. 3, pct. 24 din Legea 61/1991, fiind aplicată şi măsura complementară de interzicere a accesului la competiţiile sportive de fotbal, pe o perioadă de un an, conform art. 23, lit. b din Legea 4/2008;

- două amenzi în valoare totală de 2.000 lei pentru vânzarea la suprapreţ a biletelor de acces în arena sportivă, conform art. 25, alin. 1 din Legea 4/2008, fiind confiscate 14 bilete de acces;

- o amendă în cuantum de 300 lei pentru aruncarea de obiecte asupra unor persoane, conform art. 3, pct. 4 din Legea 61/1991, fiind aplicată şi măsura complementară de interzicere a accesului la competiţiile sportive de fotbal, pe o perioadă de un an, conform art. 23, lit. b din Legea 4/2008;

- o amendă în cuantum de 500 lei pentru participare la scandal, conform art. 20, lit. l din Legea 4/2008, fiind aplicată şi măsura complementară de interzicere a accesului la competiţiile sportive de fotbal, pe o perioadă de un an, conform art. 22, lit. d din Legea 4/2008.

Firma de pază va fi sancţionată cu amendă în valoare de 500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor stabilite în planul de acţiune.

Circa 20 de fani rapidişti au fost identificaţi de suporterii dinamovişti în sectoarele de la Tribuna a II-a a Arenei Naţionale, cu un sfert de oră înaintea derbiului din etapa a IV-a, care a avut loc luni, între cele două grupuri izbucnind o bătaie.

Suporterii rapidişti care stăteau la Tribuna a II-a au fost identificaţi de cei dinamovişti şi luaţi la bătaie. Giuleştenii au fugit spre Peluza Sud, unde se află galeria Rapidului, la inelul al doilea.

Rapidişti din peluză au auncat petarde către Tribuna a II-a, acestea explodând în mijlocul suporterilor dinamovişti. Circa 50 de fani "alb-roşii" de la Peluza Nord s-au îndreptat spre zona unde a avut loc incidentul.

Fanii rapidiştii au continuat să arunce petarde după debutul meciului şi au aprins torţe.

La rândul lor, dinamoviştii au acoperit toată Peluza Nord cu un banner care înfăţişa doi câini şi au aruncat peste 15 petarde sub această pânză pentru a nu fi identificaţi de jandarmi.

Echipa Dinamo Bucureşti a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-1), formaţia Rapid Bucureşti, într-un meci restanţă din etapa a IV-a a Ligii I, disputat pe Arena Naţională 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clubul FC Dinamo, amendat cu 30.000 de lei de Jandarmerie după meciul cu Rapid.
 Vizualizări articol: 556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Clubul FC Dinamo, amendat cu 30.000 de lei de Jandarmerie după meciul cu Rapid0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei