Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 sep 2012 - Anul XVII, nr. 226 (5131)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Protestul angajaţilor combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea s-a încheiat fără incidente

Joi, 27 Septembrie 2012 (13:36:39)

 

Protestul angajaţilor combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea s-a încheiat, joi la prânz, fără incidente, iar salariaţii s-au retras la locurile de muncă, urmând să revină, vineri, în faţa pavilionului administrativ, pentru a protesta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Știţi revendicările, oamenii cer să li se plătească salariile restante şi solicită fonduri pentru reluarea producţiei. Până când nu se rezolvă aceste solicitări, protestele continuă", a declarat Corneliu Cernev, liderul angajaţilor de la Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Peste 400 de angajaţi ai combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea au continuat, joi protestele pe platoul din faţa pavilionului administrativ al societăţii, cerând să li se plătească salariile restante şi solicitând fonduri pentru reluarea producţiei.

Liderul angajaţilor de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, Corneliu Cernev, i-a informat, joi, pe salariaţi despre discuţiile de miercuri seară, de la Ministerul Economiei, spunându-le că, dacă va fi reluată activitatea combinatului la 65 la sută din capacitate, vor fi restructurări.

"Le-am spus oamenilor ce s-a discutat aseară (n.r. - miercuri seară) la Ministerul Economiei. Dacă se va relua activitatea la 65 la sută din capacitate, vor fi şi restructurări", a declarat Cernev, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Liderul anagajaţilor de la Oltchim a declarat presei că trebuie respectat Contractul Colectiv de Muncă şi că, dacă se acordă plăti compensatorii în urma restructurărilor, sunt mulţi salariaţi care vor să plece, mai ales din cei care mai au puţin până la pensie.

"Personalul va fi redistribuit, nu rămâne nimeni fără loc de muncă", a spus Cernev.

Acesta a declarat că i-a mai informat pe angajaţii de la Oltchim că în cursul zilei de joi vor fi date tichetele de masă pe luna iulie, iar miercuri s-au dat banii pe concediile de odihnă şi urmează să fie date şi salariile pe august.

Angajaţii Oltchim Râmnicu Vâlcea spun că sunt decişi să protesteze în fiecare zi, până când activitatea combinatului va fi repornită şi până vor primi salariile restante, iar după 1 octombrie, dacă situaţia nu se va rezolva, vor protesta şi la Bucureşti.

Miercuri, angajaţii au huiduit vechea conducere, scandând "Nu ne minţiţi!", "Hoţii, hoţii", "Să vină Roibu".

O delegaţie a protestatarilor, condusă de Corneliu Cernev, din care fac parte trei angajaţi, s-a întâlnit, miercuri după-amiază, la Ministerul Economiei cu conducerea instituţiei.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că Dan Diaconescu are termen până luni, 1 octombrie, să plătească preţul pe acţiuni, caz în care aceşti bani ar putea fi acordaţi Oltchim pentru funcţionarea combinatului., ca împrumut de salvgardare pentru maximum şase luni, până la transferul acţiunilor.

Premierul a precizat totodată că Guvernul este pregătit să numească un nou management la Oltchim şi să dispună administrarea specială a combinatului dacă Dan Diaconescu nu achită până luni preţul pe acţiuni, iar în maximum şase luni va relua procesul de privatizare cu un investitor strategic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protestul angajaţilor combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea s-a încheiat fără incidente.
 Vizualizări articol: 482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Protestul angajaţilor combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea s-a încheiat fără incidente0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei