Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 sep 2012 - Anul XVII, nr. 226 (5131)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

IGI: Peste 2.400 de permise de şedere, acordate cetăţenilor ce studiază în România

Joi, 27 Septembrie 2012 (13:38:47)

 

Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) informează că, până în 30 iunie 2012, în Bucureşti au fost înregistrate un număr de 2.404 permise de şedere în scop de studii, majoritatea solicitanţilor provenind din Moldova, Turcia, Israel şi Tunisia.

"Până la data de 30 iunie 2012, în Bucureşti au fost înregistrate un număr de 2.404 permise de şedere în scop de studii - student, masterand, student an pregătitor, doctorand, studii. Principalele ţări de origine ale solicitanţilor sunt Moldova, Turcia, Israel şi Tunisia", arată IGI, într-un comunicat de presă de joi.

În contextul unui nou început de an universitar, Inspectoratul General pentru Imigrări, prin Direcţia pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti (DIMB), desfăşoară în luna septembrie, activităţi de informare a instituţiilor de învăţământ din municipiul Bucureşti cu privire la regimul juridic aplicabil studenţilor şi elevilor străini care doresc să studieze în România.

Astfel, în baza protocolului de colaborare privind admisia şi şederea în România a străinilor veniţi la studii în scopul desfăşurării de activităţi didactice încheiat între Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Administraţiei şi Internelor prin instituţiile specializate, ofiţerii DIMB au organizat reuniuni de lucru cu reprezentanţi ai instituţiilor de învământ de stat şi private din municipiul Bucureşti.

Activităţile au fost desfăşurate la sediile Universităţii Bucureşti, Universităţii de Farmacie "Carol Davilla", Universităţii "Spiru Haret", Universităţii Tehnice de Construcţii şi Inspectoratul Şcolar General al Municipiului Bucureşti.

"În cadrul întâlnirilor de lucru, au fost abordate subiecte de interes privind cadrul legislativ şi modificările în domeniul reglementării statutului juridic al studenţilor şi elevilor străini, identificarea unor soluţii în cazul transferurilor studenţilor între universităţi, aspecte generale privind condiţiile de angajare în muncă în perioada studenţiei", explică IGI.

Sursa citată precizează că va continua informarea şi în luna octombrie în celelalte centre universitare din municipiului Bucureşti, la care sunt înscrişi cetăţeni străini, contribuind, astfel, la prevenirea unor încălcării ale legislaţiei în domeniu de către viitorii studenţi şi şcolari. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IGI: Peste 2.400 de permise de şedere, acordate cetăţenilor ce studiază în România.
 Vizualizări articol: 574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IGI: Peste 2.400 de permise de şedere, acordate cetăţenilor ce studiază în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei