Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 sep 2012 - Anul XVII, nr. 204 (5109)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Indicatorul de încredere macroeconomică CFA România a urcat în luna august

Duminică, 2 Septembrie 2012 (19:03:06)

Indicatorul de încredere macroeconomică calculat de CFA România pe baza unui sondaj realizat în rândul membrilor săi a urcat în luna august, după ce în luna iulie a atins un nou minim istoric, ca urmare a îmbunătăţirii anticipaţiilor analiştilor financiari.

"Pentru exerciţiul din luna august 2012, valoarea indicatorului de încredere macroeconomică a fost de 24,8, valoare în creştere faţă de luna anterioară, datorată în special îmbunătăţirii indicatorului de anticipaţii. Indicatorul condiţiilor curente a fost de 17,3, iar indicatorul anticipaţiilor a înregistrat valoarea de 28,6", se arată într-un comunicat CFA România transmis MEDIAFAX.

Indicatorul de încredere macroeconomică are valori cuprinse între 0 (lipsa încrederii) şi 100 (încredere deplină în economia românească) şi este calculat pe baza răspunsurilor la şase întrebări cu privire la: condiţiile curente - referitoare la mediul de afaceri şi piaţa muncii; anticipaţiile pentru un orizont de timp de un an privind mediul de afaceri, piaţa muncii, evoluţia venitului personal la nivel de economie şi a averii personale.

Pe lângă întrebările necesare pentru calculul indicatorului de încredere macroeconomică, sondajul evaluează şi anticipaţiile, tot pentru un an, privind rata inflaţiei, ratele de dobândă, cursul euro/leu, indicele bursier BET, condiţiile macroeconomice globale şi preţul petrolului.

În ceea ce priveşte cursul de schimb euro/leu, mediana anticipaţiilor pentru 6 luni este 4,6000 (faţă de 4,7000 în luna anterioară), iar pentru 12 luni de 4,6500 (comparativ cu 4,600 în luna iulie).

CFA România a lansat în luna mai 2011 Indicatorul CFA România de Încredere Macroeconomică, prin care doreşte să cuantifice anticipaţiile analiştilor financiari cu privire la activitatea economică în România pe un orizont de timp de un an.

Sondajul este realizat în ultima săptămână a fiecărei luni, iar prticipanţii sunt membri ai CFA România şi candidaţii pentru nivelurile II şi III ale examenelor CFA.

Administrat de CFA Institute, programul CFA este unul postuniversitar, care pregăteşte şi testează candidaţii în domeniul eticii şi standardelor profesionale, analizei situaţiilor financiare, economiei, managentului de portofoliu, analizei şi evaluării diverselor instrumente financiare şi de investiţii.

Candidaţii pentru titlul CFA trebuie să promoveze o serie de trei examene într-o perioadă de 3 -7 ani. În plus, sunt necesari patru ani de experienţă profesională relevantă în domeniul financiar, precum şi aderarea la un cod de standarde etice şi profesionale stricte.

În prezent, CFA România are peste 130 de membri, majoritatea deţinători ai titlului de Chartered Financial Analyst sau candidaţi pentru unul din cele trei nivele ale examinării care conduce la acordarea acestui titlu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Indicatorul de încredere macroeconomică CFA România a urcat în luna august.
 Vizualizări articol: 757 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Indicatorul de încredere macroeconomică CFA România a urcat în luna august0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei