Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 aug 2012 - Anul XVII, nr. 198 (5103)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Andronescu:Până în 3 septembrie şcolile au profesori la pregătitoare, doar în Ilfov e deficit mare

Duminică, 26 August 2012 (18:25:08)

Acoperirea normelor cu cadre didactice la clasa pregătitoare se încheie în 3 septembrie, la nivel naţional, cu excepţia judeţului Ilfov, unde este un deficit mai mare de personal, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

"Pe 3 septembrie se încheie acoperirea cu cadre didactice, cu excepţia judeţului Ilfov, care are deficit mai mare, dar pe inspector nu îl îngrijorează", a spus ministrul Educaţiei.

Luni încep primele sesiuni de formare la nivel naţional a celor 8.000 de cadre didactice care vor preda la clasa pregătitoare.

Sesiunile de formare se vor axa pe transmiterea informaţiilor necesare activităţilor specifice de la clasa pregătitoare şi vor fi susţinute de cele 194 de cadre didactice formate în cadrul proiectului "Organizarea interdisciplinară a ofertelor de învăţare pentru formarea competenţelor cheie la şcolarii din clasele I-IV" - program de formare continuă de tip "blended learning" pentru cadrele didactice din învăţământul primar", derulat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Programul de formare continuă pentru cadrele didactice care vor preda la clasa pregătitoare totalizează 134 de ore, dintre care 40 de ore faţă în faţă şi 94 de ore on-line.

Curriculumul programelor de formare a fost elaborat de Universitatea din Bucureşti şi Softwin (partea de e-learning), parteneri în proiect.

În anul şcolar 2012-2013, cursurile încep în 10 septembrie şi, pentru prima dată, în ciclul primar va fi şi clasa pregătitoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andronescu:Până în 3 septembrie şcolile au profesori la pregătitoare, doar în Ilfov e deficit mare.
 Vizualizări articol: 424 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Andronescu:Până în 3 septembrie şcolile au profesori la pregătitoare, doar în Ilfov e deficit mare2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei