Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 aug 2012 - Anul XVII, nr. 187 (5092)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Videanu, după discuţia cu FMI,CE,BM: Am agreat ca la fiecare misiune de evaluare să avem o întâlnire

Luni, 13 August 2012 (15:24:57)

Preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a declarat, luni, după întâlnirea reprezentanţilor partidului cu delegaţia FMI, CE şi BM, că a fost agreat ca la fiecare misiune de evaluare să aibă loc şi întrevederi cu democrat-liberalii.

Videanu a menţionat totodată, într-o conferinţă de presă, că PDL va pune la dispoziţia instituţiilor internaţionale, în luna septembrie, "datele relevante" ale programului de guvernare pe care democrat-liberalii îl vor elabora.

"Reprezentanţii PDL s-au văzut cu reprezentanţii FMI, CE şi BM şi ceea ce am relevat este faptul că PDL este un partener credibil pentru FMI, CE şi BM, indiferent dacă este la putere sau în opoziţie. Cu alte cuvinte, PDL nu-şi schimbă opiniile funcţie de cum este la putere sau în opoziţie. Suntem cei care am clădit acest acord, care s-a dovedit a fi extrem de eficient într-o perioadă de criză pentru România", a spus el.

Potrivit lui Videanu, în urma discuţiei s-a relevat că "în România, din păcate, se face prea multă politică şi prea puţină guvernare".

"Din păcate, credibilitatea şi predictibilitatea, elemente fundamentale pentru o reluare sănătoasă a creşterii economice, după trei luni de guvernare Ponta, sunt poate la minimul pe care România l-a înregistrat în ultimii 5-6 ani. Credibilitatea se construieşte cărămidă cu cărămidă şi ea poate fi distrusă într-o noapte printr-un demers politic", a adăugat liderul democrat-liberal.

Adriean Videanu a opinat totodată că fondurile europene şi creşterea consumului intern sunt în momentul de faţă "blocate", ceea ce face ca prognoza de creştere, chiar revizuită la 1,2%, din punctul de vedere al PDL să fie "optimistă". El a arătat că, potrivit evaluărilor PDL, "în condiţiile actuale, creşterea economică va fi în jur de 0,7-0,8%".

De asemenea, conform lui Videanu, la întâlnire s-a relevat faptul că este nevoie de mai multă stabilitate în legislaţie, motiv pentru care Codul muncii şi Codul social trebuie continuate.

Adriean Videanu a mai spus că PDL va pune la dispoziţia tehnicienilor FMI, CE, BM evaluările democrat-liberalilor care vizează un pachet de două măsuri referitoare la creşterea salariului minim corelat cu reducerea contribuţiilor sociale, ca un element de deblocare a economiei.

"Am agreat ca la fiecare misiune de evaluare să avem o întâlnire cu reprezentanţii FMI, CE, BM, astfel încât împreună să facem o evaluare a ceea ce se întâmplă în societatea românească, din punctul de vedere al unui partid de opoziţie. Totodată, undeva în septembrie vom pune la dispoziţia FMI, CE şi BM datele relevante ale programului de guvernare pe care PDL îl va elabora şi cu care va ieşi în campania electorală din această toamnă, ca o măsură preventivă şi pentru Fond, Comisie şi Bancă, în ideea de a şti efectiv la ce se aşteaptă dacă guvernarea se schimbă", a menţionat el.

La rândul său, preşedintele PDL, Vasile Blaga a declarat, înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional, că în cadrul discuţiei cu delegaţia FMI, BM şi CE, democrat-liberalii au transmis o serie de principii pentru dezvoltarea durabilă a României.

Preşedintele PDL a declarat că a prezentat punctul de vedere al formaţiunii faţă de continuarea colaborării cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană.

"Suntem cei care am depus eforturi foarte mari pentru normalizarea acestui dialog şi le-am explicat şi dânşii au putut constata că noi nu ne schimbăm poziţia atunci când suntem în opoziţie faţă de atunci când am fost la putere", a arătat Blaga.

Vasile Blaga a mai afirmat că a înmânat delegaţiei FMI o serie de principii pe care PDL le consideră utile şi necesare, pe termen scurt, mediu şi lung, pentru o dezvoltare durabilă a României.

Preşedintele PDL a precizat că următoarea întâlnire cu delegaţia FMI va avea loc în septembrie, când democrat-liberalii vor prezenta proiectul programului de guvernare al formaţiunii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Videanu, după discuţia cu FMI,CE,BM: Am agreat ca la fiecare misiune de evaluare să avem o întâlnire.
 Vizualizări articol: 839 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Videanu, după discuţia cu FMI,CE,BM: Am agreat ca la fiecare misiune de evaluare să avem o întâlnire0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei