Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 aug 2012 - Anul XVII, nr. 187 (5092)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fenechiu: Băsescu să înceteze cu instigarea instituţiilor, acum el încearcă "o lovitură de stat"

Luni, 13 August 2012 (18:17:57)

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a susţinut, luni, că preşedintele suspendat Traian Băsescu ar fi cel care instigă instituţii ale statului împotriva poporului şi încearcă în acest fel "o lovitură de stat", acuzând mutarea competiţiei politice "pe terenul justiţiei".

"Traian Băsescu îşi foloseşte acum toate resursele instituţionale, bineînţeles informale, pentru a rămâne la putere împotriva voinţei a opt milioane de români. De fapt, acum asistăm la o încercare de lovitură de stat, pe care o încearcă Traian Băsescu", a susţinut Fenechiu.

El a arătat că preşedintele suspendat ar instiga instituţii ale statului împotriva unor categorii de cetăţeni în scopul de a stârni frica.

"Constatăm că ultima soluţie la care Traian Băsescu recurge în aceste zile este să stârnească frica. Frica este singura armă pe care Traian Băsescu o mai mare la dispoziţie după ce 7,5 milioane de români i-au spus să plece acasă. Frica nu are ce căuta în democraţie, se ştie că regimurile dictatoriale sunt cele care au dorit să supravieţuiască prin propagarea unui sentiment de teamă, dar toate au sfârşit prin a fi înlăturate. (…) Îi cerem ferm lui Traian Băsescu să înceteze cu instigarea instituţiilor statului împotriva propriului popor, să înţeleagă că nu există nicio instituţie a statului mai puternică decât opt milioane de români", a susţinut Fenechiu.

El a precizat că USL este îngrijorată de mutarea competiţiei politice "pe terenul justiţiei" şi de implicarea "instituţiilor de forţă" în soluţionarea unui subiect de natură politică.

"Parchetul ridică mai nou acte de la Curtea Constituţională a României, CSM-ul sesizează Inspecţia Judiciară împotriva unor lideri politici care au exprimat nişte opinii şi au pus nişte întrebări, România începe să arate din ce în ce mai mult ca un stat poliţienesc, în care libertatea de exprimare este pusă sub semnul întrebării, iar persoane publice sunt ameninţate şi un întreg aparat de propagandă deformează realitatea", a mai apreciat vicepreşedintele PNL.

Fenechiu a susţinut totodată că votul celor 7,4 milioane de cetăţeni de la referendum reprezintă "o forţă enormă", de care ar trebui să se sperie "toate instituţiile statului pe care Traian Băsescu încearcă să le manipuleze".

Vicepreşedintele PNL a mai susţinut că are o reţinere cu privire la imparţialitatea CSM şi a Pachetului, aşteptând să fie inclus şi el în grupul "împotriva cărora se desfăşoară o inspecţie judiciară".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fenechiu: Băsescu să înceteze cu instigarea instituţiilor, acum el încearcă "o lovitură de stat".
 Vizualizări articol: 888 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fenechiu: Băsescu să înceteze cu instigarea instituţiilor, acum el încearcă "o lovitură de stat"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei