Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 iun 2012 - Anul XVII, nr. 147 (5052)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Asiguraţii nu vor plăti pentru cardul naţional de sănătate, cheltuielile fiind suportate de MS

Miercuri, 27 Iunie 2012 (16:46:36)

Asiguraţii nu vor plăti pentru cardul naţional de sănătate, Imprimeria Naţională va produce, din august, un milion de carduri pe lună, cheltuielile pentru producerea acestuia urmând să fie suportate de Ministerul Sănătăţii (MS).

Guvernul a aprobat, miercuri, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Potrivit OUG, Ministerul Sănătăţii va susţine de la bugetul de stat cheltuielile pentru producerea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate, precum şi scutirea cetăţenilor de la plata acestui document.

Actul normativ aprobat de Guvern mai prevede că pentru plata şi distribuţia cardului naţional de asigurări sociale de sănătate se va încheia un contract între Ministerul Sănătăţii, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Imprimeria Naţională.

"Aveam semnale că nu toţi asiguraţii ar fi fost de acord să plătească producerea cardului. Din această cauză am discutat cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe şi am găsit o soluţie financiară prin care să suportăm de la bugetul de stat cheltuielile pentru producerea cardului, astfel încât să ne asigurăm că toţi cetăţenii vor primi acest card", a declarat ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi.

Potrivit informaţiilor primite de MS de la reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, producerea cardului naţional de sănătate va începe din luna august.

Imprimeria Naţională va putea produce lunar un milion de carduri. Costul unui card va fi de aproximativ doi euro, a precizat MS.

Cardul naţional de sănătate va face dovada calităţii de asigurat şi va putea fi folosit doar în România. Acesta va cuprinde date privind istoricul medical al pacientului şi va fi utilizat în tot sistemul medical, de la medicul de familie, spital, farmacie până la sistemul de urgenţă.

Cardul trebuia realizat încă de acum cinci ani, însă autorităţile nu au reuşit acest lucru, în ultimul an licitaţia pentru realizarea lui fiind contestată de mai multe ori.

Conform vechilor prevederi, cheltuielile pentru producerea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate trebuiau să fie suportate atât de CNAS, cât şi de către asigurat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asiguraţii nu vor plăti pentru cardul naţional de sănătate, cheltuielile fiind suportate de MS.
 Vizualizări articol: 422 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Asiguraţii nu vor plăti pentru cardul naţional de sănătate, cheltuielile fiind suportate de MS0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei