Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 iun 2012 - Anul XVII, nr. 147 (5052)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Marga: Invitaţia pentru Ponta vine azi; tot azi vin ecusoanele de intrare ale delegaţiei

Miercuri, 27 Iunie 2012 (15:09:12)

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat, miercuri, că invitaţia la Consiliului European pe numele premierului Victor Ponta urmează să vină astăzi de la Bruxelles, la fel ca şi ecusoanele de acces pentru membrii delegaţiei condusă de acesta.

"Sigur, de la Secretariat (al Consiliului European - n.r.) a venit confirmarea că aceasta este delegaţia, cea condusă de Victor Ponta. (...) Delegaţia condusă de primul-ministru este înregistrată la Bruxelles. Având în vedere discuţiile din România, evident că la Bruxelles se ia notă de discuţii. Bruxelles-ul nu interferează în sensul de a spune cine să vină, ci lasă fiecare ţară să îşi ia decizia. Ecusoanele şi, dacă vreţi, aceste lucruri care ţin de intrarea efectivă în palatul reuniunii urmează să vină în cursul zilei de azi, eu cred că sunt deja în drum spre noi", a spus ministrul Afacerilor Externe.

El a precizat că tot în cursul zilei de miercuri va sosi şi invitaţia la Consiliul European adresată de preşedintele Van Rompuy.

Întrebat ce se va întâmpla dacă decizia Curţii Constituţionale referitoare la sesizarea depusă de Preşedinţie referitoare la reprezentarea la Consiliul European nu va fi clară, nu va indica clar cine trebuie să meargă, premierul sau preşedintele, Marga a arătat că preferă să discute despre "prezent".

"E bine să discutăm prezentul, după aceea vom comenta şi decizia, după ce se va lua o decizie", a spus Marga.

Şeful diplomaţiei a reiterat că MAE a respectat obligaţiile sale instituţionale în momentul în care a trimis săptămâna trecută la Bruxelles lista delegaţiei României avându-l pe premierul Victor Ponta conducător al acesteia.

"Trebuie repetat mereu că aici nu este o chestiune de persoane, de relaţii între persoane, de subiectivisme, nu ar trebui să fie o astfel de chestiune. Conform Constituţiei României, Guvernul realizează politica internă şi externă a ţării. Conform hotărârii Parlamentului, primul-ministru are mandat să meargă la Bruxelles la această reuniune crucială pentru conturarea perspectivelor UE în materie financiară, de locuri de muncă, deci în materie socială", a spus Marga.

El a arătat că i-a recomandat preşedintelui Traian Băsescu să accepte rolul mai pronunţat al premierului Victor Ponta în privinţa politicii externe.

"Recomandarea mea, dacă vreţi, în poziţia de răspundere în care mă aflu, recomandarea MAE a fost ca Preşedinţia să accepte că situaţia din ultimii ani în care primul-ministru era o persoană ştearsă din punct de vedere al politicii externe nu are rost să se repete, nu are cum să se repete constituţional şi că acea situaţie nu avantajează România. Având în vedere şi hotărârea Parlamentului, nu numai Constituţia, şi agenda de la Bruxelles, trebuie implicat primul-ministru", a argumentat Marga.

El a susţinut că pentru România "e mai bine" să plece joi la Bruxelles delegaţia condusă de primul-ministru.

"Cred că pentru România e mai bine să plece mâine delegaţia condusă de primul-ministru pentru motivul simplu că aşa se rezolvă mai bine problemele României", a mai afirmat Marga.

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a trimis, miercuri, către liderii ţărilor UE scrisorile standard de invitaţie la Consiliul European din 28-29 iunie, textul fiind publicat de serviciul de presă al Consiliului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marga: Invitaţia pentru Ponta vine azi; tot azi vin ecusoanele de intrare ale delegaţiei.
 Vizualizări articol: 532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marga: Invitaţia pentru Ponta vine azi; tot azi vin ecusoanele de intrare ale delegaţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei