Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 iun 2012 - Anul XVII, nr. 141 (5046)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

IM: Peste 1.600 de persoane care munceau la negru, descoperite în mai, amenzile depăşesc 10 mil. lei

Miercuri, 20 Iunie 2012 (17:16:16)

Peste 1.600 de persoane care lucrau fără documente, dintre care trei tineri cu vârste între 15 şi 18 ani, au fost descoperite în luna mai de către inspectorii de muncă, peste 600 de angajatori fiind amendaţi în total cu 10.215.000 de lei, pentru muncă nedeclarată, potrivit Inspecţiei Muncii (IM).

În cele 9.353 de acţiuni de control din luna mai pentru combaterea cazurilor de muncă nedeclarată, muncă fără forme legale de angajare au fost depistaţi 659 angajatori, dintre care 608 au fost sancţionaţi pentru muncă nedeclarată, se arată într-un comunicat de presă al Inspecţiei Muncii transmis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Reprezentanţii IM au precizat că trei angajatori au fost sancţionaţi pentru folosirea la muncă fără forme legale de angajare a unor tineri cu vârste cuprinse între 15 - 18 ani şi 51 pentru fapte prevăzute în Codul Muncii ca fiind infracţiuni pentru primirea la muncă a mai mult de cinic persoane fără contract individual de muncă.

"Inspectorii de muncă au descoperit 1.635 de persoane fără forme legale de angajare, din care 469 femei şi trei tineri cu vârste între 15 - 18 ani, au fost aplicate amenzi în valoare de 10.215.000 lei şi 3.116 măsuri dispuse ca urmare a neconformităţilor depistate", precizează sursa citată.

De la începutul anului, IM a efectuat 42.046 de controale doar pentru identificarea cazurilor de muncă fără forme legale. Inspectorii de muncă au depistat 6.210 de persoane care munceau fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă. Pentru aceste încălcări au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 37.825.000 de lei (aproximativ 8,4 milioane de euro).

Reprezentanţii IM au mai precizat că, în primele cinci luni ale anului, inspectorii au depistat şi 158 de agenţi economici care încălcau articolul 264 (3) din Codul Muncii republicată, care prevede că se sancţionează cu închisoare de la unu la doi ani sau cu amendă penală primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără încheierea unui contract individual de muncă. În aceste cazuri, dosarele au fost trimise organelor competente pentru declanşarea urmăririi penale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IM: Peste 1.600 de persoane care munceau la negru, descoperite în mai, amenzile depăşesc 10 mil. lei.
 Vizualizări articol: 421 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IM: Peste 1.600 de persoane care munceau la negru, descoperite în mai, amenzile depăşesc 10 mil. lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei