Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 iun 2012 - Anul XVII, nr. 141 (5046)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Ambasadorii UE ne-au încurajat să clarificăm raţional reprezentarea la Consiliul European

Miercuri, 20 Iunie 2012 (16:42:53)

Preşedintele Comisiei de Politică Externă din Senat, Mircea Geoană, a declarat că în întâlnirea avută miercuri cu ambasadorii acreditaţi la Bucureşti din statele UE aceştia au "încurajat" ca subiectul reprezentării la Consiliul European să fie clarificat "cu calm şi raţional".

"Subiectul participării la Consiliul European a fost ridicat în mod diplomatic, evident, de către ambasadorii prezenţi aici la Senat. (...) A fost o încurajare ca acest subiect să fie tratat cu calm şi raţional. Evident că nimeni nu doreşte ca acest subiect să explodeze pe masa Consiliului. Ar fi un lucru contraproductiv şi pentru reputaţia noastră, dar şi pentru atmosfera generală deja foarte agitată din Europa. Sunt multe alte teme mai complexe decât acest tip de problematici", a declarat Geoană la finalul întâlnirii cu ambasadorii.

De asemenea, Michael Sternberg, ambasadorul Danemarcei, ţară care deţine preşedinţia semestrială rotativă a Consiliului UE, a arătat că speră ca "incertitudinea" privind acest subiect să fie clarificată pe 28 iunie.

"A fost o perioadă de incertitudine, dar sper că după 28 iunie, sau pe 28 iunie, totul va fi clar şi va reveni la normal", a afirmat Sternberg, la finalul întâlnirii de la Comisia de Politică Externă a Senatului.

Ministerul de Externe a transmis, miercuri, la Comisia Europeană componenţa delegaţiei României pentru reuniunea Consiliului European de la finele lunii iunie, care îi include doar pe primul-ministru, ministrul Afacerilor Externe şi ministrul Afacerilor Europene, nu şi pe preşedintele Traian Băsescu

"Astăzi, Ministerul de Externe a transmis la Bruxelles, la Comisia Europeană, componenţa delegaţiei României şi mandatul delegaţiei. Am primit tot astăzi agenda finală a reuniunii de pe 28-29 iunie şi pot să confirm că punctele aflate pe ordinea de zi a Consiliului European sunt reprezemtate de situaţia economică şi socială din acest moment în Europa şi Mecanismul Financiar Multianual 2014-2020, adică exact subiectul pe care l-am dezbătut la Bucureşti împreună cu preşedintele Barroso şi alţi nouă prim-miniştri", a spus premierul Victor Ponta.

Întrebat de jurnalişti dacă delegaţia României anunţată la CE îl include şi pe preşedintele Traian Băsescu, Ponta a răspuns: "Componenţa este primul-ministru, ministrul Afacerilor Externe şi ministrul Afacerilor Europene".

El a precizat totodată că vrea să aibă o nouă discuţie cu şeful statului pe această temă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Ambasadorii UE ne-au încurajat să clarificăm raţional reprezentarea la Consiliul European.
 Vizualizări articol: 466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Ambasadorii UE ne-au încurajat să clarificăm raţional reprezentarea la Consiliul European0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei