Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 iun 2012 - Anul XVII, nr. 141 (5046)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproape un sfert din parlamentari sunt doctori sau doctoranzi

Miercuri, 20 Iunie 2012 (15:59:13)

Aproape un sfert din actualii parlamentari au titlul de doctor sau sunt pe cale să obţină acest statut, cei mai mulţi regăsindu-se în rândurile social-democraţilor, respectiv o treime din parlamentarii cu această titulatură.

Din cei 460 de parlamentari aflaţi încă în mandat, 97 de aleşi sunt doctori, iar 26 sunt doctoranzi.

În PSD se regăsesc o treime din senatorii sau deputaţii care au obţinut sau sunt pe care să obţină acest titlu, respectiv 34 de doctori şi 7 doctoranzi.

Între social-democraţii cu titlul de doctor se regăsesc deputaţii Mihai Tudose (doctor la Academia Naţională de Informaţii), Petru Gabriel Vlase (doctor în ştiinţe militare la ANI). În acelaşi timp, deputatul PSD Anghel Stanciu are titlul de inginer doctor în construcţii, senatorul Şerban Valeca inginer doctor în tehnologii nucleare, iar senatorul Marius Bota este inginer doctor în mecanică.

De asemenea, între parlamentarii PSD cu titlul de doctor în agricultură se numără senatorii Petre Daea, Doina Silistru, Constantin Tămagă, Gheorghe Antochi, dar şi deputatul Ion Dumitru.

Şi senatorul Cătălin Voicu este doctor în Drept.

Deputatul Iulian Iancu a obţinut doctoratul atât în ştiinţe economice, dar şi pe cel în petrol şi gaze.

Pe poziţia secundă în top se află PDL, cu 26 de parlamentari doctori şi 13 doctoranzi.

Dintre democrat-liberali se remarcă deputatul Theodor Paleologu, care este doctor în studii politice, dar şi Elena Udrea, doctorand în ştiinţe militare.

Deputatul PDL Cezar Preda a obţinut titlul de doctor în mecanică şi metalurgie, în timp ce colegul său de partid deputatul Tinel Gheorghe este inginer doctor în silvicultură.

Şi deputatul PDL Marius Spânu a obţinut titlul de doctor în matematică şi mecanică, iar deputatul Eugen Bădălan are acelaşi statut academic, dar în ştiinţe militare. Şi fostul ministru al Muncii Ioan Nelu Botiş doreşte să obţină tilul de doctor în inginerie industrială, în timp de fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia este inginer doctor în agronomie.

Deputatul William Brînză a devenit doctor în drept penal, iar Daniel Buda doctor în filosofie. Fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi a obţinut acelaşi titlu în ştiinţe inginereşti.

Şi deputatul PDL Dănuţ Liga este doctorand în relaţii internaţionale, iar fostul ministru al Comunicaţiilor Răzvan Mustea este doctor în ştiinţe economice.

În rândul senatorilor sau deputaţilor PNL se regăsesc 16 doctori şi un doctorand (senatorul Liviu Titus Paşca, medic doctorand în medicină generală).

Dintre liberali, pe lângă senatorul Puiu Haşotti, doctor în ştiinţe istorice, se mai regăsesc parlamentari care au doctoratul în ştiinţe juridice, respectiv fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu sau deputatul Alina Gorghiu, dar şi conservatorul Bogdan Ciucă.

Deputatul Cristian Adomniţei a obţinut titlul de doctor în construcţii, iar fostul ministru al Sănătăţii Eugen Nicolăescu pe cel de doctor în ştiinţe economice.

UNPR are nouă parlamentari cu titlul de doctor şi un doctorand (deputatul Emil Bostan, doctorand în construcţii). Printre aceştia se află liderul UNPR Gabriel Oprea, care este doctor în drept, şi deputatul Valeriu Steriu care este doctor în economie agricolă.

Preşedintele Comisiei de afaceri europene din Senat, Vasile Nedelcu, este doctor în medicină veterinară, iar senatorul Nicolae Dobra a obţinut doctoratul în ştiinţe militare.

În rândurile deputaţilor minorităţilor naţionale sunt şapte parlamentari cu titlu de doctor, dar şi un doctorand (Mihai Radan, doctorand în lingvistică slavă).

Nici UDMR nu duce lipsă de doctori, în frunte cu senatorul Verestoy Attila - doctor în chimie anorganică, deputatul Koto Iosif - doctor în filologie şi deputatul Varga Attila - doctor în drept constituţional. În plus, deputatul Ştefan Beres este inginer doctorand în silvicultură.

Dintre parlamentarii neafiliaţi la un grup parlamentar, se pot remarca doi doctori: Mircea Geoană - doctor în economie mondială şi Dan Ilie Morega - doctor în ştiinţe economice. Morega a obţinut iniţial titlul de doctor în economie în 1983 la Academia Ştefan Gheorghiu, iar în 2001 a obţinut din nou doctoratul în economie cu specializare în economie mondială.

În plus, deputaţii Mircia Giurgiu şi Daniel Oajdea sunt în prezent doctoranzi, în management-marketing, respectiv geotehnică şi fundaţii.

Andi Manciu, andi.manciu@mediafax.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape un sfert din parlamentari sunt doctori sau doctoranzi.
 Vizualizări articol: 581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape un sfert din parlamentari sunt doctori sau doctoranzi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei