Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 iun 2012 - Anul XVII, nr. 141 (5046)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Premierul şi miniştrii de Finanţe şi Economie, invitaţi la Parlament săptămâna viitoare

Miercuri, 20 Iunie 2012 (16:32:09)

Preşedintele Comisiei de Politică Externă din Senat, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, că premierul şi miniştrii Finanţelor şi Economiei au fost invitaţi, săptămâna viitoare, în Comisiile de afaceri Europene, pentru stabilirea mandatului României la Consiliul European.

Mircea Geoană a anunţat, după întâlnirea pe care a avut-o, la Senat, cu ambasadorii statelor membre UE, prezenţa în Parlament a premierului şi a miniştrilor.

"În înţelegerea noastră şi în ceea ce reprezintă consecinţa declaraţiei Parlamentului României cu privire la mandatul şi reprezentarea României la Consiliile Europene, mandatul explicit pe care delegaţia României îl va apăra va trebui să fie explicat Parlamentului şi ne aşteptăm ca săptămâna viitoare primul ministru şi miniştrii cheie din Cabinetul său care au ca jurisdicţie temele de la Consiliul European să fie prezenţi în Parlament pentru audieri şi pentru omologarea acestui mandat specific pentru Consiliul din 28 ( iunie. nr)", a precizat Geoană.

Preşedintele Comisiei de Politică Externă a mai arătat că invitaţia pentru aceste audieri, înainte de Consiliul European, a venit din partea Comisiilor de Afaceri Europene, premierul manifestându-şi, la rândul său, disponibilitatea pentru prezenţa în Parlament pentru discutarea mandatului României la această reuniune.

"Eu aştept în Parlament, dincolo de premier, şi pe ministrul de Finanţe, cel al Economiei. Este o discuţie şi cu privire la o posibilă uniune bancară, acolo poate şi Banca Centrală a României poate fi invitată să ne spună un punct de vedere cu privire la stadiul acestui proiect de construcţie europeană", a mai menţionat Mircea Geoană, adăugând că la discuţii ar putea fi invitaţi şi reprezentanţi ai Băncii Naţionale a României.

Geoană a mai spus că s-a uitat cu "destul de multă atenţie" pe agenda Consiliului European, iar imensa majoritate a temelor sunt de natură bugetară, fiscală, economică, probleme de pact de relansare în Europa, teme eminamente guvernamentale, iar la ultimul punct va fi probabil o conversaţie despre actualitatea internaţională din care e posibil ca Siria sau Iranul să nu lipsească.

"Agenda este dominată copios de temele fiscale, bugetare, economice, guvernamentale", a arătat Mircea Geoană.

Ministerul de Externe a transmis, miercuri, la Comisia Europeană componenţa delegaţiei României pentru reuniunea Consiliului European de la finele lunii iunie, care îi include doar pe primul-ministru, ministrul Afacerilor Externe şi ministrul Afacerilor Europene, nu şi pe preşedintele Traian Băsescu

"Astăzi, Ministerul de Externe a transmis la Bruxelles, la Comisia Europeană, componenţa delegaţiei României şi mandatul delegaţiei. Am primit tot astăzi agenda finală a reuniunii de pe 28-29 iunie şi pot să confirm că punctele aflate pe ordinea de zi a Consiliului European sunt reprezemtate de situaţia economică şi socială din acest moment în Europa şi Mecanismul Financiar Multianual 2014-2020, adică exact subiectul pe care l-am dezbătut la Bucureşti împreună cu preşedintele Barroso şi alţi nouă prim-miniştri", a spus premierul Victor Ponta.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Premierul şi miniştrii de Finanţe şi Economie, invitaţi la Parlament săptămâna viitoare.
 Vizualizări articol: 454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Premierul şi miniştrii de Finanţe şi Economie, invitaţi la Parlament săptămâna viitoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei