Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 iun 2012 - Anul XVII, nr. 134 (5039)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bistriţa- Cel mai tânăr primar are 23 de ani şi crede că a devenit o partidă bună pentru fete

Marţi, 12 Iunie 2012 (16:08:21)

Cel mai tânăr primar din Bistriţa-Năsăud are doar 23 de ani şi va conduce Primăria Căianu Mic în calitate de reprezentant al PP-DD, fiind singurul primar din judeţ al acestui partid. Nu ştie de ce a fost votat, pentru că nu a promis nimic şi crede că acum a devenit "o partidă bună pentru fete".

Dumitru Paul Ştir a împlinit în luna ianuarie a acestui an 23 de ani, iar acest lucru i-a permis să intre în cursă, vârsta de 23 de ani fiind considerată legală pentru această demnitate.

El este cel mai tânăr primar din Bistriţa-Năsăud.

Tânărul spune că până anul trecut a fost membru PNL şi că nu avea nici "cea mai mică intenţie" să candideze. El a fost consilier al primarului din comuna Spermezeu, Sorin Hognogi, fost membru PNL, apoi candidat pentru PDL şi reales în funcţie.

"De loc eu sunt din satul Ciceu Poieni, iar în 2011, în octombrie, s-au împlinit 500 de ani de la atestarea documentară a satului meu natal. A fost organizată o sărbătoare, un fel de zilele satului. Am ajutat şi eu la nivelarea unui drum şi mulţi au început să mă acuze că vreau să candidez şi că am început să îmi fac deja campanie electorală. La vremea aceea nici nu mi-a trecut prin minte aşa ceva, dar atunci mi-a încolţit ideea că aş putea să încerc măcar dacă tot sunt acuzat. Cei de la PNL nu m-au vrut, aşa că m-am dus la PP-DD, singurii care m-au acceptat", spune Ştir.

După o campanie electorală pe care spune că şi-a susţinut-o singur şi cu ajutorul rudelor, el a fost votat de peste 52 la sută din populaţia care s-a prezentat la vot, având cu peste 400 de voturi mai mult decât următorul clasat, candidatul USL.

"Comuna Căianu Mic a fost condusă timp de 20 de ani de acelaşi primar, care a ajuns la vârsta pensionării. Probabil că oamenii au vrut o schimbare. Nu ştiu de ce m-au votat, sincer să fiu, fiindcă nu le-am promis nimic, nici că va trece trenul prin Căianu Mic, nici că voi face alte minuni. Le-am spus că trebuie reparate şcolile, grădiniţele, drumurile. Nu am promis nimănui marea cu sarea", a spus el.

Ştir crede că dintre cei peste o mie de oameni care i-au dat votul mulţi au fost tineri şi multe fete.

"Nu sunt căsătorit. Probabil că acum am devenit o partidă bună pentru fete. M-au votat peste o mie de oameni şi majoritatea au fost tineri. Am cont pe un site de socializare şi acolo am peste o mie de prieteni, mi-am făcut site, am interacţionat cu tinerii. Am creat şi evenimente pentru ei. Probabil că le-a plăcut acest lucru şi au hotărât să-mi dea o şansă", a mai spus Ştir.

Fiind atât de tânăr, primarul comunei Căianu Mic a spus că nu a condus nimic până acum în afară de maşină.

"Am permis de patru ani, dar, în afară de maşină, nu am condus nimic altceva, nici firme, nici instituţii. La Primăria Spermezeu, unde am fost consilier al primarului, am învăţat multe lucruri bune despre administraţie. Am coordonat proiecte europene în valoare de trei milioane de euro. Ştiu ce trebuie făcut. Banii europeni reprezintă şansa comunei Căianu Mic. Şi voi face ce am învăţat la Spermezeu (comună învecinată - n.r.) ca să atrag cât mai mulţi", a afirmat Ştir.

Prima încercare pe care o va avea noul primar este să formeze o alianţă locală ca să poată conduce Primăria Căianu Mic în următorii patru ani.

"Din cele 13 funcţii de consilieri, şase sunt ale PP-DD, cinci ale USL şi două ale PDL. Drept urmare, nu am majoritate, aşa că va trebui să negociez. Nu pot spune cu cine deocamdată. Trebuie să mă mai gândesc. Probabil că va trebui să cedez funcţia de viceprimar unui partid aliat", mai spune tânărul primar.

El ştie însă că una dintre priorităţile sale este să vadă ce s-a făcut la Căianu Mic după inundaţiile recente care au afectat mai multe gospodării.

"Nu ştiu dacă oamenii au primit ceva ajutoare, dacă sunt bani în buget. Trebuie să văd exact cum stau lucrurile şi să îi ajut", a declarat el.

Paul Dumitru Ştir a absolvit Colegiul Naţional "Petru Rareş" din Beclean şi Universitatea "Vasile Goldiş" din Arad. În cursa pentru Primăria Căianu Mic a intrat alături de alţi patru candidaţi, de la USL, PDL, UNPR şi PNŢCD.

Comuna Căianu Mic se află pe Valea Ţibleşului şi este traversată de râul Ilişua, care se umflă la fiecare ploaie abundentă şi care, în 2006, a inundat întreaga vale, cel mai grav afectată fiind comuna Târlişua.

Comuna Căianu Mic a fost condusă din 1990 de Ioan Ţărmure (PSD), care nu a mai candidat pentru un nou mandat.

Cristiana Sabău, corespondenti@mediafax.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bistriţa- Cel mai tânăr primar are 23 de ani şi crede că a devenit o partidă bună pentru fete.
 Vizualizări articol: 1048 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bistriţa- Cel mai tânăr primar are 23 de ani şi crede că a devenit o partidă bună pentru fete0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei