Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 iun 2012 - Anul XVII, nr. 134 (5039)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aderarea la Schengen şi aplicarea noilor coduri, discutate de Corlăţean cu ambasadorii statelor UE

Marţi, 12 Iunie 2012 (16:36:56)

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a spus, marţi, într-o întâlnire cu ambasadorii statelor UE, că România va continua angajamentele asumate, cu prioritate cele din cadrul MCV şi a făcut apel pentru susţinerea aderării la Schengen, precizând că este aşteptată o decizie pozitivă în septembrie.

Ministrul Titus Corlăţean a participat, marţi, la o reuniune de lucru cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene, organizată de ambasadorul Danemarcei la Bucureşti, Michael Sternberg, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Justiţiei (MJ).

În cadrul întâlnirii, ministrul Titus Corlăţean a dat asigurări diplomaţilor europeni că Guvernul va continua toate angajamentele asumate de România în cadrul agendei europene a Ministerului Justiţiei, cu prioritate a celor din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), subliniind caracterul ireversibil al progreselor deja realizate.

Corlăţean a prezentat cele mai recente progrese înregistrate pe fiecare din cele patru condiţionalităţi MCV, precum şi priorităţile şi agenda ministerului pentru perioada imediat următoare, printre care pregătirea punerii în aplicare a noilor coduri şi implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie.

Ministrul Justiţiei a transmis, de asemenea, aşteptarea şi convingerea că oficialii CE vor redacta un raport MCV "obiectiv şi factual", care să reflecte ansamblul progreselor realizate şi să ofere concluzii şi perspective în acord cu complexitatea măsurilor implementate în cei cinci ani de monitorizare.

De asemenea, Corlăţean a reînnoit apelul către statele membre UE de a susţine cu obiectivitate parcursul european al României, mai ales în ce priveşte dosare prioritare, precum aderarea la spaţiul Schengen, România aşteapând o decizie pozitivă în cadrul consiliului JAI din septembrie 2012, a precizat sursa citată.

Ambasadorii prezenţi la reuniune s-au arătat interesaţi de îmbunătăţirea climatului pentru investitorii străini în România.

Ministrul Titus Corlăţean a spus că, sub coordonarea MJ, funcţionează Platforma de dialog permanent şi colaborare cu mediul de afaceri şi a lansat invitaţia de a fi comunicate, prin intermediul acestui for, propunerile de îmbunătăţire a legislaţiei sau de fluidizare a măsurilor administrative cu incidenţă pe domeniul mediului de afaceri.

"Propunerea a fost primită cu interes de către diplomaţii europeni, generând premisele pentru un mai bun dialog pe domeniul sprijinirii mediului de afaceri şi a investiţiilor străine în România", se mai arată în comunicatul MJ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aderarea la Schengen şi aplicarea noilor coduri, discutate de Corlăţean cu ambasadorii statelor UE.
 Vizualizări articol: 618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aderarea la Schengen şi aplicarea noilor coduri, discutate de Corlăţean cu ambasadorii statelor UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei