Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 feb 2012 - Anul XVII, nr. 48 (4953)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Meleşcanu: Identificarea şi atragerea de fonduri financiare pentru România, prioritate pentru SIE

Marţi, 28 Februarie 2012 (13:41:56)

Candidatul pentru şefia SIE, Teodor Meleşcanu, a declarat, marţi, după audierea sa de către comisiile parlamentare de specialitate, că una dintre priorităţile serviciului sub mandatul său va fi identificarea şi atragerea de fonduri financiare pentru România.

Meleşcanu a vorbit despre implicarea SIE, în formele ce vor putea fi convenite, în atragerea de fonduri financiare pentru România, având în vedere perioada grea traversată.

"Printre vulnerabilităţile pe care România le are - şi sigur că SIE trebuie într-adevăr să identifice aceste vulnerabilităţi, să ofere alternative - sunt şi problemele legate de criza economică. Eu cred că verificarea bonităţii, atragerea, identificarea unor surse posibile ar trebui să fie o prioritate pentru serviciu, fără a prelua atribuţiile organelor statului de specialitate în materie", a spus Meleşcanu.

El a precizat că îşi propune să joace rolul de interfaţă între SIE, care are rigorile lui de serviciu secret, pe de o parte, şi Parlament şi chiar societatea românească în general, pe de altă parte.

Meleşcanu a spus că prima sa prioritate este legată de îmbunăţirea dialogului cu Parlamentul şi de creşterea controlului politic asupra serviciului, o altă prioritate constând în dezvoltarea colaborării cu serviciile similare din ţările membre NATO şi UE.

"Pentru mine e foarte importantă continuarea procesului de modernizare a serviciului, începută de domnul Ungureanu, care e singurul nostru atu. Nu cred că vom putea rivaliza cu alte ţări din punct de vedere al mijloacelor tehnice pe care le avem, dar cred că din punct de vedere al calităţii oamenilor din serviciu nu numai că putem rivaliza, dar le putem chiar depăşi", a spus Meleşcanu.

Membrii comisiilor parlamentare de apărare şi pentru controlul activităţii SIE prezenţi la audierea candidatului la şefia SIE au recomandat plenului, cu vot unanim, numirea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe.

"A fost o recomandare, am avut majoritate, am avut cvorum, dar, potrivit Regulamentului, trebuie ca fiecare comisie să aibă cvorum, ori de la Comisia pentru controlul activităţii SIE nu a fost cvorumul necesar", a spus Teodor Meleşcanu, la finalul audierilor.

El a precizat că a fost făcută o recomandare către plen, după tipicul celor de la numirea membrilor Guvernului.

Teodor Meleşcanu, propus pentru funcţia de director SIE, a fost audiat de Comisiile de apărare ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, împreună cu Comisia parlamentară specială de supraveghere a activităţii SIE, în absenţa reprezentanţilor opoziţiei.

La ora 13.00 urmează să aibă loc şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru numirea directorului SIE.

Preşedintele Traian Băsescu l-a propus pe senatorul Teodor Meleşcanu pentru funcţia de director al SIE.

"În temeiul art. 65, lit. h) din Constituţia României, preşedintele Traian Băsescu a propus Parlamentului numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Teodor Viorel Meleşcanu", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Senatorul Teodor Meleşcanu a anunţat luni că a acceptat propunerea preşedintelui Traian Băsescu de numire la şefia SIE şi a precizat că s-a autosuspendat din calitatea de membru PNL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Meleşcanu: Identificarea şi atragerea de fonduri financiare pentru România, prioritate pentru SIE.
 Vizualizări articol: 585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meleşcanu: Identificarea şi atragerea de fonduri financiare pentru România, prioritate pentru SIE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu doar un serviciu secret, ci o antologie de umor trimis de
(28 feb 2012, 15:55:08
Dl. Melescanu este profesor universtar, cu doctoratul luat la Geneva. Asa este laudat in multe locuri, cel putin. Se "auto-suspenda" din PNL, uitand ca suspendarea nu e sinonima cu demisia, ci inseamna "intrerupere", deci ceva temporar. Isi rezerva asadar, dreptul de a reveni in PNL cand are chef? Oricum, pentru un om cu o asemenea cariera universitara, este destul de ciudata optiunea pentru "servicii". Dar, ca sa mai spuna ca SIE vrea sa atraga fonduri, asta depaseste orice imaginatie. Cum poate sa faca asta un "serviciu", care se ocupa, bauiesc doar, cu spionajul si contra-spionajul? Sa inteleg, ca aia care se pricep la spionaj, se vor pricepe si la a subtiliza... portofele? Pe cine anume are in vedere dl Melescanu, ca sursa de... bani? Cine sau mai bine zis, ce institutie globala, firma, corporatie, va da bani SIE? Va fi CIA? Mossad? Dar aceste agentii sunt asa de puternice, ca nu cred ca vor avea nevoie de "ajutorul" SIE. Si, deci nici nu vor fi nevoiti sa "verse" fonduri in traista "baietilor destepti". Intrucat seamana mai degraba cu o promisiune populista, il rugam pe dl Melescanu sa faca precizari in acest sens.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei