Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 feb 2012 - Anul XVII, nr. 48 (4953)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Italianul care a împuşcat un orădean i-a mărturisit crima concubinei sale, înainte să fie prins

Marţi, 28 Februarie 2012 (17:27:44)

Concubina italianului stabilit în Arad care a împuşcat mortal, marţi, un om de afaceri în Oradea le-a declarat jurnaliştilor că aflase de crimă încă de dimineaţă, chiar de la suspect, însă nu l-a crezut iniţial şi a sunat la Poliţie pentru a se interesa dacă există vreo persoană împuşcată.

Concubina italianului suspect în cazul împuşcării unui bărbat din Oradea a acceptat, marţi, să dea o declaraţie jurnaliştilor care s-au deplasat în localitatea arădeană Hodiş, unde are o casă, femeia afirmând că a vorbit cu iubitul său imediat după comiterea crimei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Femeia le-a spus jurnaliştilor că era în Arad, marţi dimineaţă, şi a fost sunată de Zappa Aldisio Andrea înainte de ora opt.

"M-a întrebat dacă m-am trezit, iar eu am crezut că e acasă (la Hodiş - n.r.) şi dă mâncare animalelor, cum face dimineaţa. Apoi m-a sunat peste vreo zece minute şi a spus că m-a minţit, că nu este acasă. L-am întrebat unde este şi a spus: «îmi pare rău, nu vreau să îţi fac niciun fel de probleme, dar ţi-am furat arma, am tăiat ţevile şi am omorât un om». Am crezut că zice în glumă", a declarat concubina.

Femeia a vorbit ulterior la telefon cu un vecin din Hodiş, care i-a confirmat că bărbatul nu este acasă şi că maşina lipseşte din curte.

"Atunci mi-am dat seama că e adevărat. L-am sunat şi a zis că e în maşină şi se întoarce de la Oradea. Nu am întrebat pe cine a omorât", a declarat femeia.

Ea a sunat o cunoştinţă de la Poliţia Arad pentru a se interesa dacă a fost cineva împuşcat şi i-a fost confirmat acest lucru, astfel că femeia a povestit ce i-a relatat iubitul.

Concubina a declarat că ştia că italianul are datorii, dar nu ştia ce sumă.

"O dată spunea că datorează o sumă, apoi altă sumă, eu nu am înţeles exact ce datorii are", a declarat concubina.

Ea a spus că Zappa Aldisio Andrea era un om liniştit şi nu se prea enerva.

"Mai zicea el, când lătra mult câinele, că iese şi îl omoară", a declarat iubita suspectului.

De asemenea, localnicii din Hodiş afirmă că îl ştiau pe Zappa Aldisio Andrea ca un om "serviabil", care îi ajuta cu lemne de foc iarna.

"Era un om tare milos, mereu ajuta localnicii, le-a adus şi lemne", a declarat o vecină, Floare Barbatei.

Un bărbat în vârstă de 35 de ani a fost împuşcat pe stradă, marţi dimineaţă, la Oradea, medicii ajunşi la faţa locului nemaiputând să-i salveze viaţa. Medicul Hadrian Borcea de la SMURD Bihor declara că victima era în stop cardio-respirator, având leziuni grave la cap şi la torace şi s-a încercat fără succes resuscitarea sa, timp de 50 de minute.

La scurt timp, principalul suspect în cazul uciderii bărbatului, cetăţeanul italian, a fost prins de poliţişti în localitatea Tinca, unde a fost audiat.

Cetăţeanul italian a recunoscut în faţa poliţiştilor că l-a ucis pe bărbatul de 35 de ani, spunând că s-a răzbunat pe acesta pentru o datorie şi descriind în detaliu modul în care a comis crima.

Potrivit şefului Poliţiei Bihor, comisar-şef Adrian Bucur, cetăţeanul italian a spus că l-a ucis pe orădean pentru că nu îi plătise cheresteaua livrată în ultima perioadă, italianul refuzând însă să precizeze despre ce sumă este vorba.

Cetăţeanul italian, care este stabilit la Arad, le-a spus poliţiştilor că marţi dimineaţă a venit la Oradea şi l-a aşteptat pe partenerul său de afaceri în faţa blocului, iar când acesta a ieşit din imobil i-a cerut să îi dea banii. Italianul le-a spus anchetatorilor că orădeanul ar fi început să râdă de el, că între ei a urmat un schimb de replici, după care el s-a întors la maşină, strigând că se va răzbuna, a scos arma, s-a întors şi a tras în bărbatul de 35 de ani.

Pe numele cetăţeanului italianului este înregistrată în municipiul Arad o firmă de comerţ cu lemn, materiale de construcţie şi obiecte sanitare, SC A-Z. Impex SRL, a cărei adresă se află, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, într-un apartament de bloc din cartierul Aurel Vlaicu.

Locatarii blocului în care figurează sediul firmei spun însă că nu îl cunosc pe cetăţeanul italian şi că în apartamentul respectiv nu locuieşte nimeni, iar o femeie venea periodic să plătească întreţinerea.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, bărbatul şi concubina acestuia locuiesc într-o casă din localitatea Hodiş, aflat la aproximativ 80 de kilometri din municipiul Arad, unde desfăşurau şi activităţi comerciale.

Arma de vânătoare cu care a fost comisă crima aparţinea concubinei italianului, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Arad, Camelia Tuduce, declarând corespondentului MEDIAFAX că în 2006 femeia cu care italianul trăieşte în concubinaj a obţinut de la poliţie o autorizaţie de port-armă letală.

Tuduce preciza că femeia era vânător, cu permis de vânătoare şi cu cotizaţia plătită la o asociaţie de vânătoare. Ulterior, femeia nu şi-a mai plătit cotizaţia, astfel că a pierdut dreptul de folosinţă a armei, pe care doar o poate păstra ca armă de colecţie. "Arma figurează în baza de date a Poliţiei ca fiind una de colecţie, care nu mai poate fi folosită", declara Camelia Tuduce.

Potrivit sursei citate, italianul nu este deţinător legal de armament letal.

Bărbatul împuşcat, Nemes Attila Laszlo, era asociat şi administrator la o firmă de prelucrare a lemnului cu sediul în Oradea. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, sediul firmei, Ferati Lemn SRL, se află pe Str. Peţei 2, iar principalul obiect de activitate este "tăierea si rindeluirea lemnului".

Nemes Attila Laszlo era partener de afaceri cu cetăţeanul italian Zappa Aldisio Andrea, italianul aprovizionând cu lemn firma acestuia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Italianul care a împuşcat un orădean i-a mărturisit crima concubinei sale, înainte să fie prins.
 Vizualizări articol: 1431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Italianul care a împuşcat un orădean i-a mărturisit crima concubinei sale, înainte să fie prins0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei