Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 feb 2012 - Anul XVII, nr. 48 (4953)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nedumerirea Curţii de Apel Suceava

Au austriecii condiţii să trateze hernia de disc a lui Vasilică Puşcaşu?!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce medicii legişti de la Iaşi au stabilit că Vasilică Puşcaşu trebuie să suporte o nouă intervenţie chirurgicală în urma complicaţiilor apărute după operaţiile de hernie de disc, Curtea de Apel Suceava a cerut autorităţilor judiciare din Austria care au emis mandatul european de arestare pe numele suceveanului să trimită garanţii că problemele de sănătate ale acestuia pot fi tratate corespunzător.

 

„Doar nu suntem obligaţi să-i predăm pe targă ori morţi”

Problema a fost ridicată la termenul de ieri după-amiază de avocaţii lui Puşcaşu, care au cerut în faţa instanţei garanţii că omul de afaceri va avea parte de asistenţă medicală corespunzătoare dacă va fi predat autorităţilor din Austria, care îl acuză de dublu jaf armat.  

De asemenea, tot la termenul de ieri, judecătoarea dosarului extrădării afaceristului a cerut austriecilor să răspundă dacă pot asigura transportul lui Vasilică Puşcaşu din România în Austria, cu o ambulanţă echipată cu tot ce trebuie, inclusiv un medic, sau cu un mijloc de transport special echipat, care să nu pericliteze sănătatea pacientului.

Deşi reprezentantul Ministerului Public s-a opus acordării unui nou termen, cerând ca instanţa să se pronunţe asupra punerii sau nu în executare a predării, procesul extrădării lui Puşcaşu va continua cu un nou termen, stabilit pe 1 martie.

„Doar nu suntem obligaţi să-i predăm pe targă ori morţi”, i-a spus judecătorul procurorului.

Până la termenul de joi, la cererea instanţei, şi reprezentanţii Spitalului Judeţean Suceava trebuie să estimeze cât va mai sta internat Vasilică Puşcaşu şi cât va mai dura „vindecarea completă” – aşa cum se arată în expertiza medicală solicitată de Curtea de Apel Suceava.

Răspunsul la expertiza în cauză a ajuns la dosar la sfârşitul săptămânii trecute, iar concluziile specialiştilor de la Institutul de Medicină Legală Iaşi au fost că Vasilică Puşcaşu trebuie operat din nou în Spitalul Judeţean Suceava, iar o eventuală extrădare a acestuia se poate face „după rezolvarea medicală completă a cazului”.

       

Vasilică Puşcaşu se teme să nu paralizeze din cauza problemelor de sănătate

Problemele de sănătate ale lui Vasilică Puşcaşu au apărut la scurt timp după ce a fost arestat în baza acuzaţiilor procurorilor Parchetului Wiener-Neustadt, din Austria Inferioară, cum că ar fi implicat în două cazuri de jaf cu mână armată.

În zilele de 1 şi 7 aprilie 2005, se arată în mandatul european de arestare emis pe numele suceveanului, acesta a intrat înarmat în două unităţi bancare, iar după ce i-a ameninţat pe angajaţi a fugit cu aproape 335.000 de euro.

Cu câteva zile înainte de a fi arestat, Vasilică Puşcaşu a fost operat de hernie de disc la o clinică din Bucureşti.

„În data de 17 ianuarie a.c. am fost arestat preventiv pe raza municipiului Bucureşti şi transportat cu duba poliţiei până la Suceava. În zilele următoare am avut dureri foarte mari la coloană, iar din data de 21 ianuarie piciorul stâng îmi este amorţit, nu îl mai simt şi am o durere insuportabilă, nu mă mai pot deplasa. (...) Vă aduc la cunoştinţă că medicul specialist mi-a atras atenţia în mod special că în momentul când nu îmi mai simt picioarele sau unul dintre picioare să-i aduc la cunoştinţă pentru a mă programa la operaţie, deoarece din acel moment pot paraliza în orice minut”, scria Vasilică Puşcaşu în cererile trimise conducerii IPJ Suceava, pentru a i se permite deplasarea la spital, în vederea efectuării unui control RMN.

Durerile acestuia au fost confirmate de medici, afaceristul fiind internat la spitalul sucevean şi operat din nou de hernie de disc.

Problemele de sănătate ale lui Vasilică Puşcaşu nu s-au rezolvat, potrivit legiştilor de la Iaşi pacientul necesitând o nouă intervenţie chirurgicală.

În privinţa acuzaţiilor, omul de afaceri susţine că este nevinovat şi că are probe cum că în perioada în care s-ar fi comis acele jafuri, el se afla în România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au austriecii condiţii să trateze hernia de disc a lui Vasilică Puşcaşu?!.
 Vizualizări articol: 942 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Au austriecii condiţii să trateze hernia de disc a lui Vasilică Puşcaşu?!3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(28 feb 2012, 11:45:42
Mai stai un pic la noi prin spitale , pe la noi, cat mai poti,că, Austriecii nu te iartă de toate măgăriile făcute
2.   Tratament trimis de
(28 feb 2012, 11:50:10
eu cred ca ar trebui tratat in AUSTRIA , au aia niste medici care nu au vazut fetite de mult , si cred ca sunt dornici sa faca un tratament lehuzului.
3.   Loll trimis de
(28 feb 2012, 12:12:07
Vreti sa vedeti ca scapa de parnaie pana la urma! Cu bani in romania se poate face aproape orce...
4.   Sa fie ...despagubit , afaceristul nostru !!! trimis de
(28 feb 2012, 12:45:34
posibil ca hernia de disc sa fi fost declansate din cauza acuzatiilor nedrepte al austriecilor sau greutatea sacului cu banii de la banca in urma...afacerilor din 2005 .
propun ca justitia noastra ca ceara despagubiri de la austrieci pt bietul...afacerist.
daca tot suntem...magari , sa fim pana la ....capat.
avem nevoie de ...afaceristi, cat mai multi !!
5.   Cand faci o otrava, sa stii ca e justitia. trimis de
(28 feb 2012, 15:40:50
Asta e regula, daca ai calcat pe bec si esti afara, cea mai frumoasa pedeapsa e Romania. Astia exceleaza in juma de pedeapsa, prescriere, si fara numar, adica suspendare. De nupu-ri beneficiaza numai crema, adica toata otrava.
6.   .... trimis de
(28 feb 2012, 15:51:28
Traim intr-o tara plina de zdrente!
7.   Da.. trimis de
(28 feb 2012, 17:09:56
Faptul ca si Basescu si-a tratat aceeasi afectiune in Austria, ma face sa am toata increderea ca se poate trata...judecatorii is mai greu de convins..
8.   Va fi tratat mult mai bine...... trimis de
(28 feb 2012, 21:15:25
din pacate in 2003 am avut un accident de munca in italia, de a care m-am ales cu o hernie de disc si paralizie parziala a piciorului drept. la scurt timp operat si va garantez ca la 5 zile dupa operazie am plecat cu gentuza in mina pe picioarele mele acasa. in Austria ...... va fi la fel." e mai bine pentru sanatatea lui" vazind ca de asta se ocupa justizia romaniei
9.   Ha...... trimis de
(28 feb 2012, 22:22:02
Adica sa inteleg ca sistemul sanitar din Austria nu poate oferi ceea ce ofera cel din Romania?..de fapt are dreptate judecatorul daca stau si ma gindesc...E o mare diferenta intre cele doua sisteme,unul dintre ele e plin de criminali,care nu au nici o treaba cu medicina...numa cred ca era beat si a le-a confundat...
Cu asemenea specimene sau oameni de afaceri,cum vreti sa ii numiti,si cu atitudinea sitemului judiciar in privinta extradarii putem sa ne mindrim..sintem tari si mai ales destepti..nu ne fac fraierii aia de austrieci pe noi..

10.   Vasilica! trimis de
(28 feb 2012, 23:37:33
Ar fi fost foarte bine daca te-ai fi temut de Dumnezeu si ti-ar fi pasat de semenii cu ceva timp inainte cand le dadea-i in cap la bieti batrani prin Germania ca sa pui mana pe babutul lor ca doar de is nemti si dupa creierul tau ei aveau si tu nu asa ca aveai tot dreptul sa fi un afacerist!nu cred ca e cazul sa te temi acum ca paralizezi ca de platit tot o sa platesti tu cumva daca nu tu poate ca copii tai o sa-ti poarte blestemele!Ai o singura sansa sa recunosti ce ai facut si atunci asa zice si Scriptura ca ti se iarta,dar daca tot umbli cu hernia si smacherii de genul asta cred ca risti prea mult!
11.   :) trimis de
(28 feb 2012, 23:53:12
BUCOVINEANUL esti analfabeata??? Presupun ca si mamicuta ta era una din batraneii care si-au luat una in cap de la Puscasu...parerea mea....a facut mare idi@thappy
Tara arde si baba se piaptana...care mai de care comentarii inutile...cred ca toti cei de aici nu au furat nimic niciodata,nu au facut nimic iesit din comunhappy chiar nu-si face nimeni un proces de constiinta? Ca furi un ou,ca furi un bou,nu e tot furt? Aaaaa...altu s-a descurcat mai bine decat tine,s-a numit smecher,afacerist,iar altu care a fost mai slab pregatit se numeste boschetar...ca a furat niste suruburi,niste rulmenti...sa aiba de paine..se justifica fapta. Nu mai mancati la r@h@t aiurea ca nici unu din voi nu este mai bun... Ne-a crescut Ceausescu fara sa avem,am invatat sa completam daca nu avem...toate astea din nevoie...altii au avut alte oportunitati si au facut greseli pentru care pana la urma platesc. BUCOVINEANUL mananca la r@h@t dar nu cred ca se va satura candva...ba idi@tule...vorbesti de blesteme,de dat in cap la batrani??? Da tu de unde stii ca a dat in cap la batrani???
12.   ... trimis de
(28 feb 2012, 23:56:42
Judecatorul are dreptate ca respectivul infractor sa fie tratat la noi.
Ganditi-va: operat la Bucuresti si adus la Suceava cu duba politiei... vai de capul lui, va dati seama cate gropi a simtit in operatie ??? Cate zguduieli a luat ???
Si ne mai miram de unde au aparut complicatii dupa operatii. Asta este adevarata tortura, adica sa fii opreat in sistemul nostru sanitar si apoi sa fii transportat cu duba politiei 400 Km pe drumurile noastre... mai mare pedeapsa ca asta...
Si nu stiu de ce, dar am impresia ca va mai urma inca o operatie. Daca-l opereaza la Suceava... tacamul este complet: nu mai are nevoie de judecata. Atunci se va ruga sa ajunga in Austria.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei