Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 feb 2012 - Anul XVII, nr. 48 (4953)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisie: Profesorii care împlinesc vârsta de pensionare pot ieşi la pensie la sfârşitul anului şcolar

Marţi, 28 Februarie 2012 (13:39:54)

Senatorii din Comisia pentru învăţământ au dat, marţi, raport favorabil unei iniţiative legislative de modificare a Legii educaţiei naţionale, care prevede că personalul didactic se poate pensiona la sfârşitul anului şcolar chiar dacă împlineşte vârsta de pensionare în timpul anului.

"Personalul didactic din învăţământul preuniversitar se va pensiona la sfârşitul anului preuniversitar, chiar dacă îndeplineşte vârsta de pensionare în timpul anului. Deci nu va mai exista o discontinuitate a procesului didactic. Vor fi profesori la clasă care îşi vor continua în calitate de titular activitatea. Dacă vor dori să se pensioneze chiar la împlinirea vârstei, se vor putea pensiona. Se dă posibilitatea ca acel cadru didactic să îşi desfăşoare activitatea în calitatea de titular", a declarat preşedintele comisiei şi autorul iniţiativei legislative de modificare a Legii educației, senatorul PDL Mihail Hărdău.

Potrivit senatorului, membrii comisiei au mai decis că doi la sută dintre profesorii care împlinesc 65 de ani în timpul anul universitar pot fi menţinuţi anual printr-o analiză la nivelul fiecărei universităţi, în baza unui regulament stabilit prin carta universitară. "2 la sută din posturi pot fi ocupate de profesori care au vârsta de pesionare, dar pot fi păstraţi cu prevederea expresă de a nu putea ocupa nicio funcţie de conducere, indiferent dacă este de natură administrativă, didactică sau de cercetare. Aceasta este o chestiune care va stimula competiţia în rândul profesorilor universitari. Titlul de profesor universitar se obţine, în general, la 40-45 de ani şi până la 65 de ani poţi să realizezi o competiţie în ceea ce priveşte activitatea didactică şi de cercetare. Prin această chestiune se creează menţinerea de titular a oamenilor excepţionali din cadrul universităţilor", a precizat senatorul PDL.

La lucrările Comisiei pentru învăţământ nu au fost prezenţi senatorii Opoziţiei.

Iniţiativa legislativă urmează să fie supusă votului plenului Senatului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisie: Profesorii care împlinesc vârsta de pensionare pot ieşi la pensie la sfârşitul anului şcolar.
 Vizualizări articol: 577 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisie: Profesorii care împlinesc vârsta de pensionare pot ieşi la pensie la sfârşitul anului şcolar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei