Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 feb 2012 - Anul XVII, nr. 48 (4953)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproape 30% dintre români îşi repară singuri maşina, iar 45% aleg service-urile de marcă

Marţi, 28 Februarie 2012 (13:38:48)

Românii preferă în proporţie de 45% service-urile auto de marcă, pentru 28% primează preţul oferit de unităţile independente, iar 27% îşi repară singuri maşina, conform unui studiu realizat de Auto.ro şi compania de cercetare de piaţă Daedalus Millward Brown.

Românii care apelează la un service de marcă apreciază amabilitatea personalului, respectarea termenului promis şi calitatea lucrării efectuate. În schimb, cei care merg la un service independent sunt mai mulţumiţi de preţul lucrării, arată autorii studiului, într-un comunicat.

Cele mai frecvente probleme auto întâlnite în ultimul an au fost cele mecanice, în proporţie de 30%, şi cu uzura altor componente (25%). Totodată, 35% dintre respondenţi susţin că nu au avut probleme cu autoturismul personal în ultimele 12 luni.

În topul preferinţelor românilor privind nivelul de satisfacţie faţă de service se află marca Nissan, cu cel mai mare număr de respondenţi foarte mulţumiţi, respectiv 49,7%, urmată de Skoda - 48,6% şi Chevrolet - 48,4%.

Conform analizei furnizate de AutoIndex privind evoluţia preţurilor înregistrate la începutul acestui an pentru mărcile aflate în topul satisfacţiei faţă de service, Chevrolet a înregistrat o scădere de 11,34%, Skoda de 8,63% şi KIA de 5,62%. Mărcile care au înregistrat cele mai mari creşteri de preţ sunt Audi (9,81%) şi BMW (5,43%).

"Analiza pieţei serviciilor auto din România" este al treilea raport anual dezvoltat de Auto.ro în parteneriat cu compania de cercetare de piaţă Daedalus Millward Brown. Studiul a fost realizat în perioada mai-octombrie 2011, pe un eşantion reprezentativ de 26.525 respondenţi cu vârsta de peste 18 ani. Metoda de cercetare folosită a fost sondajul online.

Studiul Auto.ro - Daedalus releva în martie anul trecut că doar puţin peste jumătate (56%) dintre posesorii de autoturisme din România merg la service pentru rezolvarea problemelor maşinii, restul preferând să se ocupe personal sau să apeleze la persoane cu cunoştinţe în domeniu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 30% dintre români îşi repară singuri maşina, iar 45% aleg service-urile de marcă.
 Vizualizări articol: 459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 30% dintre români îşi repară singuri maşina, iar 45% aleg service-urile de marcă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gogosi trimis de
(28 feb 2012, 14:45:40
pai ce probleme sa fie la NISAN, SAU LA SKODA, pe cand aceste marci au aparut mai masiv pe piata de vreo 5 ani , si din cate stiu cam atat este si garantia in medie la aceste modele , mai vorbim peste doi , trei ani..........

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei