Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 feb 2012 - Anul XVII, nr. 32 (4937)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta promite că USL îl va sprijini pe Ungureanu în 15 proiecte europene şi sociale

Joi, 9 Februarie 2012 (18:12:31)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, joi, la şedinţa Parlamentului de învestire a noului Guvern, că USL va susţine Cabinetul Ungureanu în 15 puncte, cu caracter european, social şi anticorupţie.

Ponta i-a promis lui Ungureanu că va avea sprjinul opoziţiei în ceea ce priveşte tratatul european de guvernanţă fiscală şi va beneficia de suportul PNL şi PSD la nivel european pentru aderarea la spaţiul Schengen şi ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Preşedintele PSD a promis, de asemenea, suportul opoziţiei pentru "accentuarea independenţei reale" a DNA şi ANI.

Ponta i-a cerut lui Ungureanu să reia ultimul raport al Curţii de Conturi, să depolitizeze ANAF şi serviciile deconcentrate din teritoriu.

El a susţinut că USL va colabora cu Guvernul în Parlament la modificarea legii achiziţiilor publice.

Ponta a afirmat că USL va susţine eventualele măsuri guvernamentale de revenire a salariilor din sectorul bugetar la nivelul din 2010.

"Vă rog, domnule premier desemant, să răspundeţi foarte rapid la întrebarea dacă această majorare va încălca sau nu legea responsabilităţii fiscale, care spune că anvelopa salarială nu poate fi modificată înainte de alegeri, vă rog să ne spuneţi dacă intenţionaţi să modificaţi această lege", a continuat el.

Ponta i-a promis lui Ungureanu că va avea sprijinul lui în "combaterea contractelor băieţilor deştepţi din energie".

"Sper că veţi avea curajul, pe baza informaţiilor pe care le-aţi avut, să luptaţi împotriva acestor contracte", a adăugat el.

Preşedintele PSD a mai spus că opoziţia va susţine Guvernul dacă acesta va lua măsuri de reducere a TVA pentru produsele agricole de bază.

"Veţi avea tot sprijinul din partea noastră la taxarea marilor averi, cred că le putem taxa cu mai mult de 1% în aceste vremuri de criză", a afirmat Ponta, referindu-se la iniţiativa UNPR, cuprinsă în programul de guvernare propus de Ungureanu.

De asemenea, acesta a susţinut că opoziţia va susţine Guvernul şi la o eventuală măsură de reducere a CAS, avertizând că această metodă nu trebuie privită ca o soluţie pentru creşterea veniturilor populaţiei, ci pentru scăderea costului muncii.

Ponta a mai afirmat că USL va susţine măsuri guvernamentale în ceea ce priveşte deblocarea posturilor publice şi majorarea salariului minim pe economie.

"Sper că veţi avea curajul, domnule prim-ministru desemnat, să scoateţi de la conducerea companiilor de stat oamenii celor aflaţi la putere", a mai spus preşedintele PSD.

De asemenea, el i-a solicitat premierului desemnat adoptarea unei legi electorale prin consultarea tuturor partidelor parlamentare şi desemnarea colegiilor electorale de către o comisie parlamentară şi nu prin Hotărâre de Guvern.

Potrivit unui comunicat al PSD, USL mai propune dezbateri privind ACTA, susţinere pentru Schengen şi MCV - în plus, combaterea politizării şi a corupţiei promovate de PDL. De asemenea, se menţionează că lupta împotriva corupţiei trebuie continuată, inclusiv cu un control mai riguros al achiziţiilor publice.

Alte propuneri vizează depolitizarea structurilor deconcentrate, respingerea proiectului privind dreptul de a candida al funcţionarilor publici, revenirea salariilor şi pensiilor la nivelul de dinainte de tăieri, asumarea unui nivel de deficit de 3% şi a unei legi a responsabilităţii fiscale, transparenţă şi control pe Fondul de rezervă al primului-ministru, anchete şi control privind "băieţii deştepţi din energie".

De asemenea, se propune "atitudine privind proiectul Roşia Montana, cu evaluarea corectă pe trei zone: respect pentru mediu, protejarea interesului naţional şi combaterea corupţiei politice".

Printre aceste propuneri, se mai numără: reducerea TVA la produse agricole şi susţinere pentru agricultura bio, în plus, atenţie cu privire la promovarea OMG, soluţie mai curajoasă privind taxa de solidaritate pe marile averi - nu 1% ci 10%, CAS redus pentru angajator, în scopul creării de noi locuri de muncă, salariu minim 850 de lei, pentru atragerea de venituri suplimentare la buget.

"Companiile de stat nu trebuie privatizate pe preţuri mici şi mari comisioane. E nevoie de management privat autentic şi de bani pentru retehnologizare", este un alt punct menţionat.

O altă solicitare se referă la nesusţinerea înfiinţării UMF Târgu Mureş.

"Lege electorală susţinuta de toate partidele. Colegiile nu pot fi definite de Guvern, fără consultări. Susţinem legea USL privind reducerea numărului de parlamentari la 312", arată sursa citată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta promite că USL îl va sprijini pe Ungureanu în 15 proiecte europene şi sociale.
 Vizualizări articol: 448 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta promite că USL îl va sprijini pe Ungureanu în 15 proiecte europene şi sociale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei