Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 feb 2012 - Anul XVII, nr. 32 (4937)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Programul "Înscrieri timpurii" poate creşte numărul turiştilor din R.Moldova pe litoral la 7.000

Joi, 9 Februarie 2012 (17:46:40)

Numărul turiştilor moldoveni care îşi petrec vacanţa pe litoralul românesc va creşte de la sub 2.000 la peste 7.000 de persoane în această vară, după ce programul "Înscrieri timpurii" al turoperatorilor români este valabil, din acest an, şi pentru Republica Moldova.

"Toate tarifele pentru turiştii români, practicate de agenţiile şi hotelurile româneşti, toate promoţiile şi programele de reduceri, inclusiv cele de înscrieri timpurii, vor fi accesibile din acest an şi pentru turiştii din Republica Moldova", a declarat agenţiei MEDIAFAX preşedintele ANAT, Corina Martin.

Prin programul "Înscrieri timpurii", turiştii care vor să meargă în vacanţe în ţară în perioada mai-septembrie, dar pe care le achită integral în lunile februarie şi martie, beneficiază de reduceri de până la 30% din partea agenţiilor de turism.

Anul trecut au ajuns în vacanţe în România circa 20.000 de turişti moldoveni, dintre care 15.000 doar în perioada 2-15 ianuarie, când moldovenii au sărbătorit Crăciunul şi Revelionul pe stil vechi, a spus Sevastian Botnari, preşedintele ANAT Republica Moldova.

Dintre aceştia, mai puţin de 2.000 au mers pe litoral.

"România a fost atractivă pentru turiştii moldoveni până prin anul 2000, când aceştia au început să descopere alte destinaţii, cu infrastructură mai bună. Anul trecut, de exemplu, în Bulgaria au mers circa 40.000 de turişti moldoveni, majoritatea dintre ei alegând destinaţia litoral", a spus Botnari.

El a precizat că Bulgaria oferă de mulţi ani pachete de tip "înscrieri timpurii" pentru turiştii moldoveni şi că îşi face multă reclamă pe piaţă.

"O influenţă negativă asupra fluxului de turişti spre România a avut-o şi închiderea, în urmă cu câţiva ani, a biroului de turism al României la Chişinău. Dar odată cu programul de înscrieri timpurii pentru România, estimăm că numărul de turişti moldoveni pe litoral va creşte şi va depăşi în acest an 7.000", a afirmat şeful asociaţiei agenţiilor din Republica Moldova.

Acesta a mai spus că în perioada 2-15 ianuarie 2012, staţiunile montane din România au fost vizitate de 17.000 de turişti moldoveni, care au cheltuit în medie 200 de euro pe pachetul turistic şi pe masă, distracţie şi suveniruri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Programul "Înscrieri timpurii" poate creşte numărul turiştilor din R.Moldova pe litoral la 7.000.
 Vizualizări articol: 435 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Programul "Înscrieri timpurii" poate creşte numărul turiştilor din R.Moldova pe litoral la 7.0005.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei