Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 feb 2012 - Anul XVII, nr. 29 (4934)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CNN: România este a şasea ţară al cărei premier demisionează pe fondul crizei datoriilor din Europa

Luni, 6 Februarie 2012 (16:09:50)

România este a şasea ţară al cărei lider demisionează pe fondul crizei economice din Europa, comentează CNN, notând că premier interimar a fost numit Cătălin Predoiu.

"Premierul României, Emil Boc, a demisionat luni, pe fondul protestelor faţă de măsurile de austeritate şi după moartea a cel puţin 34 de persoane din cauza frigului. România devine astfel a şasea ţară al cărei premier demisionează pe fondul crizei datoriilor care afectează Uniunea Europeană", notează CNN.

"Preşedintele României l-a desemnat pe Cătălin Predoiu premier interimar după demisia primului-ministru Emil Boc", scrie Daily Telegraph.

"Preşedintele Traian Băsescu va desemna un nou premier, care va avea sarcina formării unui Guvern ce va fi prezentat Parlamentului spre aprobare. Emil Boc, în vârstă de 45 de ani, a fost premier al României din 2008, când România a intrat într-o recesiune severă după ani de creştere economică solidă", notează ziarul britanic.

"Ministrul român al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a fost numit premier interimar de către preşedintele Traian Băsescu, după ce Emil Boc a demisionat luni dimineaţă. Predoiu, în vârstă de 43 de ani, este avocat şi fost membru al Partidului Liberal (de opoziţie), scrie site-ul Novinite.com.

"Lăudat de FMI şi Bruxelles pentru reformele economice, dar confruntat cu un val de nemulţumire a populaţiei din cauza măsurilor de austeritate, premierul Emil Boc a demisionat luni. Preşedintele Traian Băsescu a lansat imediat consultări cu partidele politice în vederea desemnării unui nou prim-ministru, care va avea sarcina conducerii ţării până la alegerile parlamentare prevăzute în noiembrie", comentează Agenţia France-Presse.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CNN: România este a şasea ţară al cărei premier demisionează pe fondul crizei datoriilor din Europa.
 Vizualizări articol: 419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CNN: România este a şasea ţară al cărei premier demisionează pe fondul crizei datoriilor din Europa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei