Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 feb 2012 - Anul XVII, nr. 29 (4934)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc şi-a depus mandatul la Preşedinţie şi la Parlament

Luni, 6 Februarie 2012 (13:17:15)

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că şi-a depus mandatul atât la preşedintele României, cât şi la Parlament.

Întrebat ce a discutat la Cotroceni, Emil Boc a spus: "Am îndeplinit regulile procedurale, am depus mandatul atât la preşedinte, cât şi la Parlament. Potrivit Constituţiei, Guvernul răspunde politic în faţa Parlamentului şi, în consecinţă, am depus mandatul Guvernului la Parlament şi pentru că am fost nominalizat de preşedinte, l-am depus şi la preşedinte".

Emil Boc a mai declarat că speră ca gestul său privind demisia din funcţia de premier "să nu fie ignorat de Parlament", iar Legislativul "să treacă rapid un nou guvern pentru că ţara are nevoie de continuitate".

Întrebat ce variante ia în calcul PDL, Emil Boc a spus că va discuta cu colegii "toate soluţiile posibile".

"Vom discuta cu colegii toate soluţiile posibile, important este un lucru acum: am luat această decizie, aşa cum am spus, pentru a detensiona situaţia politică şi socială şi pentru a apăra stabilitatea economică a ţării atât de greu câştigată de către români", a precizat Boc.

El a mai spus că nu se agaţă de putere şi crede "în maturitatea Parlamentului". "Am spus că nu mă agăţ de putere şi sper şi cred în maturitatea Parlamentului să treacă rapid un nou guvern, pentru că ţara are nevoie de continuitate şi asceastă creştere economică pe care o avem să se convertească cât mai repede şi în buzunarele românilor. Sper ca gestul meu să nu fie ignorat de Parlament", a adăugat Emil Boc.

El a evitat să răspundă unei întrebări legate de posibilitatea numirii unui premier tehnocrat. "De aici înainte, discutăm politic", a fost răspunsul lui Emil Boc.

Emil Boc a sosit la şedinţa BPN al PDL cu întârziere de aproape o oră.

Premierul Emil Boc a mers la Palatul Cotroceni, unde şi-a depus mandatul la Preşedinţie şi a avut discuţii cu preşedintele Traian Băsescu privind strategia legată de PDL şi de formarea viitorului guvern, au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

El urmează să meargă la sediul PDL, unde era anunţată pentru ora 11.00 şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului şi unde se află toţi ceilalţi lideri ai PDL.

Premierul Emil Boc i-a anunţat, luni, pe miniştri că a decis să depună mandatul Guvernului, confirmând informaţiile transmise anterior de MEDIAFAX privind demisia sa din funcţie.

"Am depus mandatul deoarece nu mă agăţ de putere, pentru mine, contează mai puţin dacă mai rămân în funcţie câteva luni, până la alegerile din noiembrie. Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului pentru a detensiona situaţia politică şi socială din ţară, dar şi pentru a nu pierde ceea ce românii au câştigat: stabilitatea economică a ţării", a spus Boc.

El a făcut apel către clasa politică pentru a trece rapid prin Parlament un nou guvern şi a mulţumit atât preşedintelui Traian Băsescu, pentru un "parteneriat corect în interes public", cât şi foştilor şi actualilor miniştri din mandatul său.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc şi-a depus mandatul la Preşedinţie şi la Parlament.
 Vizualizări articol: 567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc şi-a depus mandatul la Preşedinţie şi la Parlament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   BRAVO trimis de
( 6 feb 2012, 13:19:13
Mi se pare ca a facut un act de care se face responsabil.A fost un premier cinstit,modest si care si-a asumat toate responsabilitatile pentru binele tarii.
Toata stima!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei