Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 ian 2012 - Anul XVII, nr. 15 (4920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Moise: Peste 100 de persoane duse la secţiile de poliţie din Bucureşti, 14 identificate ca suporteri

Vineri, 20 Ianuarie 2012 (13:57:46)

Peste 100 de persoane au fost duse la secţiile de poliţie din Capitală, dintre care 14 au fost identificate ca fiind membri ai galeriilor Dinamo, Steaua, Rapid şi Petrolul Ploieşti, a declarat, vineri, şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Jandarmeria Română, Aurel Moise.

Aurel Moise a subliniat că ţelul jandarmilor nu este să sancţioneze şi a spus că manifestanţii care au venit de la Piaţa Victoriei la Piaţa Universităţii nu au respectat apelurile jandarmilor să se deplaseze pe trotuar, nu pe carosabil. Potrivit lui Moise, la venirea protestatarilor USL Piaţa Universităţii a fost blocată, ceea ce reprezintă o faptă penală. Jandarmii au fost pregătiţi să dirijeze manifestanţii pentru a intra în zona Facultării de Arhitectură, la fântâni, şi în zona Teatrului Naţional, dar "din păcate piaţa a fost blocată", a spus Moise.

"În aceste condiţii, jandarmii au permis în continuare desfăşurarea protestului, chiar dacă pe timpul deplasării participanţilor la mitingul PNL s-au alăturat şi alte grupuri cu care noi avem conflicte de mai mult timp. Prin intermediul colegilor, cei din Kiseleff au ajuns în Piaţa Universităţii unde lucrurile s-au desfăşurat normal până în jurul orei 23.00, când majoritatea protestatarilor de bună credinţă nu au stat în zone cu pericol. S-a instalat o baricadă pe carosabil, au fost aprinse obiecte, au fost aruncate pietre, bucăţi din gardurile rupte. Conform legii comandantul acţiunii putea dispune intervenţia în forţă, dar nu a făcut-o. Intervenţia în forţă înseamnă cu tot ceea ce are în dotare Jandarmeria", a explicat Moise.

În momentul acela, în piaţă mai erau câteva sute de persoane, spune şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Jandarmeria Română.

După încercarea de degajare, 100 de persoane s-au îndrepatat spre Piaţa Victoriei şi au mai încercat o blocare în zona cofetăriei Scala, iar atunci forţele de ordine au intervenit pentru degajarea carosabilului.

"Pe parcursul activităţii de ieri (n.r joi) au fost duse peste 100 de persoane la secţiile de poliţie şi s-au luat măsurile legale împotriva lor. 16 persoane s-a dovedit, în urma verificărilor, că au mai fost sancţionate în zilele anterioare, 14 dintre ele fiind identificate ca membre ale galeriilor Dinamo (4 persoane), Steaua (şase persoane), Rapid (trei persoane) şi Petrolul Ploieşti (o persoană)", a spus Moise.

De asemenea, şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Jandarmeria Română a precizat că au fost întocmite actele premergătoare pentru fapte de natură penală.

"Jandarmeria nu interzice desfăşurarea manifestărilor de protest în condiţii legale, iar aspectele negative, dacă se vor constata, structurile abilitate vor face cercetări şi vor aplica măsurile legale", a spus Moise.

La nivel naţional au fost aplicate peste 500 de sancţiuni contravenţionale şi constatate peste 100 de fapte de natură penală, datele urmând a fi definitivate de Parchet şi Poliţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moise: Peste 100 de persoane duse la secţiile de poliţie din Bucureşti, 14 identificate ca suporteri.
 Vizualizări articol: 634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moise: Peste 100 de persoane duse la secţiile de poliţie din Bucureşti, 14 identificate ca suporteri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei