Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 ian 2012 - Anul XVII, nr. 15 (4920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Igaş participă, între 25-27 ianuarie, la Consiliul JAI de la Copengaha

Vineri, 20 Ianuarie 2012 (17:14:49)

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a informat Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Camerei Deputaţilor, că, în perioada 25-27 ianuarie, va participa, la Copenhaga, la lucrările Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, astfel că nu va putea fi la Camera Deputaţilor

"Acesta este primul Consiliu desfăşurat sub coordonarea preşedinţiei daneze, printre subiectele aflate în discuţie fiind identificarea unor soluţii pentru a face faţă presiunii migratorii accentuate la frontierele externe ale Uniunii Europene şi modalităţile de finanţare ale unor instrumente eficiente de combatere a terorismului", precizează Biroul de presă al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Ministrul Traian Igaş va avea o întâlnire bilaterală cu omologul danez, ocazie cu care se vor stabili paşii "pentru atingerea obiectivului reprezentat de aderarea României la spaţiul Schengen".

"Ministrul Administraţiei şi Internelor a mulţumit membrilor Comisiei parlamentare pentru invitaţia adresată şi a asigurat că va răspunde, ca de fiecare dată, la orice solicitare venită din partea Parlamentului României", arată MAI.

Deputatul liberal George Scutaru a anunţta, vineri, că ministrul Traian Igaş şi mai mulţi oficiali din conducerea MAI ar urma să se prezinte, miercuri, 25 ianuarie, la Comisia de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor, unde au fost invitaţi pentru a discuta despre modul de acţiune al forţelor de ordine la protestele care au avut loc.

"În urma solicitării noastre, domnul preşedinte al Comisiei, Costică Canacheu, l-a contactat pe ministrul Traian Igaş, pe care la invitat la discuţii miercuri, la ora 10.00. Traian Igaş a confirmat prezenţa", a declarat, pentru MEDIAFAX, George Scutaru, deputat PNL şi vicepreşedinte al Comisiei de apărare.

Potrivit acestuia, Comisia se va reuni în şedinţă miercuri şi joi, respectiv 25 şi 26 ianuarie.

Deputaţii USL George Scutaru şi Eugen Bejinariu au depus o cerere pentru convocarea, luni, 23 ianuarie, a unei şedinţe extraordinare a Comisiei de apărare a Camerei, la care să fie chemaţi ministrul Igaş şi alţi oficiali din MAI, pentru analizarea modului de acţiune a forţelor de ordine la proteste.

"Am depus eu şi domnul Bejinariu, în numele parlamentarilor PNL şi PSD, o adresă la secretariatul Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, prin care solicităm preşedintelui Comisiei, domnul Canacheu, să accepte convocarea, pentru luni, 23 ianuarie, a unei sesiuni extraordinare a Comisiei, pentru analizarea modului de acţiune a forţelor de ordine, ca urmare a ultimelor evenimente", a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, deputatul PNL George Scutaru.

El a spus că a făcut adresa respectivă, împreună cu deputatul PSD Eugen Bejinariu, în calitate de vicepreşedinţi ai Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor.

Potrivit lui Scutaru, prin respectiva adresă semnatarii îşi exprimau dorinţa ca la audieri să fie invitaţi: ministrul de Interne, Traian Igaş, secretarul de stat pentru Ordine Publică, Ioan Dascălu, chestorul şef Adrian Romanică din cadrul Direcţiei Generale Management Operaţional, comisarul-şef Cristian Laţcău, director general al DGIPI, chestorul şef Liviu Popa şi inspectorul general al Jandarmeriei, Costel Gavrilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Igaş participă, între 25-27 ianuarie, la Consiliul JAI de la Copengaha.
 Vizualizări articol: 608 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Igaş participă, între 25-27 ianuarie, la Consiliul JAI de la Copengaha0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei