Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 ian 2012 - Anul XVII, nr. 15 (4920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funeriu: Suntem într-un permanent dialog cu cadrele didactice, toate căile de dialog sunt deschise

Vineri, 20 Ianuarie 2012 (15:29:48)

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, aflat la Sibiu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că este într-un permanent dialog cu cadrele didactice şi toate căile MECTS au fost şi rămân deschise pentru dialog.

"Ministerul este într-o permanentă logică a dialogului cu cadrele didactice. Ieri (joi - n.r.) am fost la Cluj şi m-am întâlnit cu peste 20 de cadre didactice, astăzi (vineri - n.r.) la Sibiu facem acelaşi lucru" a spus Daniel Funeriu.

El a subliniat că în ceea ce priveşte protestele liderilor de sindicat toate căile dialogului au fost deschise şi rămân aşa.

"Şi eu mi-aş dori un salariu mai bun pentru toţi angajaţii din sistem, dar situaţia României şi a Europei este cunoscută de toată lumea. Sunt convins că împreună vom găsi cele mai bune soluţii pentru copiii noştri", a conchis ministrul Educaţiei.

Sindicalişti ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Federaţiei "Spiru Haret" şi Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN) vor picheta, vineri, între 15.00 şi 16.00, sediul MECTS.

Ei sunt nemulţumiţi că în anul 2012 nu se acordă nici o majorare a salariilor personalului din învăţământ, astfel încât nu se poate recupera reducerea cu 25 la sută a salariilor, operată în baza Legii nr. 118/2010. Profesorii nu sunt de acord cu eşalonarea plăţii sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială, până în anul 2016.

Prorogarea, până la 1 ianuarie 2013, prin Legea nr. 283/2011, a alocării, pentru finanţarea învăţământului a minimum şase procente din produsul intern brut al anului respectiv, alocarea pentru finanţarea învăţământului, prin Legea bugetului de stat pe anul 2012 a unui procent de 2,3 la sută din PIB sunt alte nemulţumiri ale cadrelor didactice.

Profesorii nu sunt de acord nici cu măsura luată de MECTS de a nu se mai reţine cotizaţia de sindicat, ratele CAR si alte datorii pe statul de plată sau cu practica de asumare a răspunderii guvernamentale, pe proiectele de legi esenţiale, ca Legea educaţiei naţionale, Legea de modificare şi completare a Codului muncii, Legea dialogului social, Legea privind sistemul unitar de pensii publice, Legea cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Totodată, FSLI a anunţat, marţi, că îşi consultă membrii de sindicat în această săptămână pentru declanşarea grevei generale din 23 ianuarie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funeriu: Suntem într-un permanent dialog cu cadrele didactice, toate căile de dialog sunt deschise.
 Vizualizări articol: 515 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funeriu: Suntem într-un permanent dialog cu cadrele didactice, toate căile de dialog sunt deschise0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei