Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 nov 2011 - Anul XVI, nr. 283 (4881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Viceprimarul PDL Radu Moisin, în vârstă de 28 de ani, ales primar interimar la Cluj-Napoca

Miercuri, 30 Noiembrie 2011 (14:54:11)

Viceprimarul PDL al municipiului Cluj-Napoca Radu Moisin, în vârstă de 28 de ani, a fost desemnat, miercuri, primar interimar, în şedinţa de îndată a Consiliul Local Cluj-Napoca, decizia fiind luată după ce primarul Sorin Apostu a fost arestat pentru luare de mită, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Viceprimarul PDL al municipiului Cluj-Napoca Radu Moisin a fost ales primar interimar, miercuri, în şedinţa de îndată a Consiliului Local Cluj-Napoca, el primind 15 voturi, cu unul mai mult decât era necesar.

Pentru aceeaşi funcţie de primar interimar a candidat şi celălalt viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, Laszlo Attila (UDMR), care a primit 5 voturi.

A fost înregistrat şi un vot nul.

Cei şase consilieri USL, trei de la PSD şi trei de la PNL, nu au participat la şedinţa de îndată, motivând că au propus ca aceasta să aibă loc marţi, dar majoritatea, PDL şi UDMR, a preferat să amâne şedinţa pentru miercuri.

"Oricum nu am fi votat pe niciunul dintre cei doi viceprimari ca primar interimar", a declarat corespondentului MEDIAFAX unul dintre consilierii USL.

Radu Moisin va împlini în 10 decembrie vârsta de 29 de ani.

Este membru PDL din anul 2000, ocupând în prezent funcţiile de secretar general al PDL Cluj şi de preşedinte al Organizaţiei de Tineret a PDL Cluj.

Moisin a lucrat în Primăria Cluj-Napoca începând cu anul 2004, ocupând, pe rând, funcţiile de coordonator al proiectului-pilot Poliţia Primăriei, referent, inspector de specialitate la Direcţia Învăţământ, Cultură, Serviciul Relaţii Comunitare şi director adjunct al Direcţiei Poliţia Comunitară. La alegerile locale din iunie 2008, el a fost ales consilier local pe lista PDL, iar în 13 ianuarie 2009 a fost ales viceprimar al municipiului Cluj-Napoca.

El a fost membru în consiliile de administraţie ale SC ICOPT Tehnomag CUG SA şi S.C. Tetarom S.A. Cluj. De asemenea, a fost consilier juridic la S.C Marty Pan S.R.L Cluj-Napoca.

Conform declaraţiei de avere din acest an, Radu Moisin nu deţine niciun fel de bunuri imobile.

El are doar două maşini: Dacia 1310 şi Ford Mondeo. De asemenea, nu are bani în conturi sau depozite bancare şi nici credite sau alte datorii.

În anul fiscal precedent, el a încasat din indemnizaţia de viceprimar o sumă totală netă de 40.621 lei.

Potrivit declaraţiilor de avere anterioare, în anul 2008 el contractase două credite, ambele scadente în 2018 - unul de 35.000 de lei, iar celălalt de 38.500 de lei. Acestea însă au fost returnate de Moisin în avans, înainte de finalul anului 2010. În declaraţia de avere completată în noiembrie 2010, aceste credite nu mai apar.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, arestat pentru luare de mită, a fost suspendat din funcţie după ce prefectul judeţului Cluj, Florin Stamatian, a emis un ordin în acest sens la sfârşitul săptămânii trecute.

Conducerea PDL Cluj-Napoca a decis, săptămâna trecută, cu unanimitate de voturi, susţinerea viceprimarului Radu Moisin pentru funcţia de primar interimar.

Anterior, preşedintele UDMR Cluj, deputatul Mate Andras, declara că reprezentanţii Uniunii vor avea discuţii cu celelalte grupuri ale partidelor din Consiliul Local, cărora li se va propune susţinerea lui Laszlo Attila ca primar interimar.

Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, declara corespondentului MEDIAFAX că filiala ia în calcul schimbarea din funcţie a viceprimarului municipiului Cluj-Napoca Laszlo Attila, în cazul în care UDMR nu îşi retrage propunerea ca acesta să fie primar interimar în locul lui Sorin Apostu.

PDL are în Consiliul Local Cluj-Napoca 16 consilieri, UDMR are cinci, iar PNL şi PSD câte trei.

Potrivit Legii nr. 215/ 2001 a administraţiei publice, pentru alegerea unui primar interimar dintre cei doi viceprimari - Laszlo Attila (UDMR) şi Radu Moisin (PDL) - este nevoie de o majoritate simplă a consilierilor, adică 14 voturi din 27 de aleşi.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi directorul general al Brantner România, Călin Stoia, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, în noaptea de 10 spre 11 noiembrie, în baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj. Apostu a fost arestat pentru luare de mită, iar Stoia pentru dare de mită.

Cei doi au făcut recurs la măsura arestării preventive, însă ICCJ le-a respins solicitările.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, în perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind încasaţi de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatură al soţiei sale.

Soţia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este şi ea învinuită în acest dosar.

În acest dosar sunt cercetaşi pentru dare de mită şi oamenii de afaceri Simion Mureşan (Electrogrup), Călin Stoia (director general al Brantner România), şi Mustafa Bekar (asociat la Kiat Group Construct).

Firma Brantner - Vereş a câştigat, alături de compania Rosal Grup, licitaţia organizată de Primăria Cluj-Napoca, în 4 iunie 2009, privind concesiunea serviciului de salubrizare menajeră, fiecare adjudecându-şi un sector al municipiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Viceprimarul PDL Radu Moisin, în vârstă de 28 de ani, ales primar interimar la Cluj-Napoca.
 Vizualizări articol: 455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Viceprimarul PDL Radu Moisin, în vârstă de 28 de ani, ales primar interimar la Cluj-Napoca0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei