Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 nov 2011 - Anul XVI, nr. 283 (4881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ARPIM: Speranţa de viaţă pentru persoanele infectate cu HIV a ajuns la 50 de ani

Miercuri, 30 Noiembrie 2011 (16:54:39)

Speranţa de viaţă pentru pacienţii cu HIV care urmează tratament continuu a ajuns la 50 de ani, după depistarea virusului, informează Asociaţia Română a Producătorilor şi Importatorilor de Medicamente (ARPIM).

În România, în iunie 2011 erau inregistraţi 10.642 pacienţi diagnosticaţi cu HIV şi SIDA, cu 243 mai multe cazuri decât la finele anului 2010, precizează ARPIM, citând date oferite de Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş".

Dintre noile cazuri depistate, 27% sunt tineri cu vârsta între 20-24 ani, iar 63% au contractat virusul în urma unui contact sexual neprotejat. Cu toate acestea, speranţa de viaţă pentru pacienţii cu HIV care urmează tratament continuu a ajuns la 50 de ani.

Numărul persoanelor seropozitive din România este în creştere în primul rând din cauza lipsei preocupării pentru prevenţie. Într-un clasament realizat de firma de cercetare Health Consumer Powerhouse privind prevenirea infectării cu virusul HIV şi accesul la îngrijiri medicale, România se află pe ultimul loc din 29 de ţări.

În ceea ce priveşte tratamentul, în cazul persoanelor depistate la timp, HIV - afecţiune cândva necruţătoare - a intrat în categoria bolilor cu care în prezent se poate trăi normal mai mult timp, odată cu noile descoperiri din medicină.

"Din momentul descoperirii primelor tratamente pentru HIV şi până în prezent speranţa de viaţă a crescut considerabil datorită investiţiilor continue în cercetare şi dezvoltare. Astfel, o persoană seropozitivă, dacă urmează tratamentul fără intrerupere poate trăi şi până la 50 de ani din momentul depistării virusului. Mai mult, datorită noilor tratamente, mamele depistate cu virusul HIV au doar 3% riscuri de a naşte copii seropozitivi", mai arată asociaţia.

Potrivit ARPIM, momentan, boala nu poate fi însă vindecată, medicamentele doar menţin scăzut nivelul virusului.

"Într-adevar, HIV este o afecţiune cu care se poate trăi astăzi, cu condiţia ca pacienţii să fie depistaţi la timp şi ulterior să aibă acces la tratament continuu. Întreruperea tratamentului este una dintre cele mai mari probleme. În acest mod, creşte riscul ca după o perioadă fără medicatie acelaşi tratament să nu mai fie la fel de eficient, afectând speranţa de viaţa a bolnavului. Astfel se ajunge în eşec terapeutic, iar medicii vor fi nevoiţi să găsească o altă schemă de tratament", a declarat Iulian Petre, director executiv al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA).

La rândul său, Cristian Luţan, director executiv adjunct ARPIM, a subliniat că industria farmaceutică are la nivel mondial în faza de cercetare şi dezvoltare 100 de noi medicamente.

La nivel mondial, în anul 2009, erau 33,3 milioane bolnavi seropozitivi, iar dintre aceştia 1,4 milioane erau europeni. Potrivit ARPIM, 30% dintre cei care au boala nu ştiu de existenţa acesteia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ARPIM: Speranţa de viaţă pentru persoanele infectate cu HIV a ajuns la 50 de ani.
 Vizualizări articol: 676 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
ARPIM: Speranţa de viaţă pentru persoanele infectate cu HIV a ajuns la 50 de ani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei