Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 nov 2011 - Anul XVI, nr. 283 (4881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta dă verdicte pentru viitoarea justiţie independentă

Miercuri, 30 Noiembrie 2011 (16:10:57)

Victor Ponta nu are dileme şi nu face confuzii privind viitorului Justiţiei sub guvernarea USL, iar concepţia sa despre Justiţie îmbină perfect promisiunile de independenţă politică şi finanţare a sistemului cu trasarea sarcinilor de "băgare" la "închisoare" a actualilor guvernanţi.

Victor Ponta este un cunoscător "inside" al sistemului juridic şi un politician care ştie că mesajele sale politice au un impact cu atât mai mare cu cât sunt mai bine ţintite.

Probabil de aceea, liderul PSD a dat - luni, marţi şi miercuri - declaraţii politice privind sistemul juridic dozate pe zile şi care au conturat lansarea Viziunii USL asupra Justiţiei.

În prima declaraţie, Ponta a cerut, în numele USL, ca procurorul general Codruţa Kovesi şi CSM să analizeze cazul Papici, iar Băsescu să procedeze similar lui Boc în cazul SGG.

Liderul USL nu a menţionat, însă, că Lucian Papici, şef secţie DNA, a fost şi cel care l-a anchetat pe preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase.

A doua declaraţie este una şocantă prin radicalitatea sa, Ponta vorbind, la Bistriţa Năsăud, de faptul că îi va băga la închisoare pe actualii guvernanţi, după ce USL va câştiga alegerile din 2012.

"O să câştigăm şi alegerile şi o să-i băgăm şi în închisoare, măcar la asta mă pricep", a spus Ponta.

A treia declaraţie a fost făcută la Cluj, Victor Ponta apreciind că MCV ar trebui păstrat şi transformat într-o analiză corectă a justiţiei româneşti.

Toate aceste declaraţii ale liderului social-democrat trebuie privite prin prisma Viziunii USL pe Justiţie, intitulată "O justiţie independentă pentru o Românie puternică".

Contrar declaraţiilor făcute de Ponta, documentul USL prevede înlăturarea MCV, considerându-se că acest fapt este o consecinţă firească a implementării acţiunilor guvernării USL.

Pe de altă parte, USL îşi defineşte ca prioritate pentru guvernarea sa instituirea unui sistem judiciar independent, imparţial, credibil, eficient, alături de excluderea imixtiunilor factorului politic, garantarea şi asigurarea independenţei CSM, solicitarea şi respectarea avizului conform al CSM cu privire la orice modificare legislativă, instituirea obligativităţii ca Guvernul şi Parlamentul să aloce resurse suficiente instanţelor, interzicerea oricărei rectificări bugetare negative.

Nesesizarea de către Victor Ponta a unor discrepanţe între declaraţiile asumate privind "băgarea" la închisoare a adversarilor politici şi viziunea USL care însumează promisiuni de independenţă politică a Justiţiei conduc la concluzia evidentă că liderul PSD este fidel unei concepţii care le îmbină perfect.

Liviu Dădăcuş, liviu.dadacus@mediafax.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta dă verdicte pentru viitoarea justiţie independentă.
 Vizualizări articol: 596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta dă verdicte pentru viitoarea justiţie independentă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei